De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

BBQ-recepten

BBQ recepten

Gezonde BBQ-recepten

Ojee, dat wordt weer een berg aan brood en de sauzen zullen weer rijkelijk vloeien. Bier en sangria on the side… of niet! Je kunt een prima doordeweekse BBQ organiseren met gezonde recepten. En dat hoeft niet eens zo ingewikkeld te zijn. Laat het brood bijvoorbeeld weg, of neem een klein pistoletje per persoon om het overzicht te bewaren.

Wissel de knoflooksaus in voor zelfgemaakte tzatziki, kies voor magere vleessoorten of visjes en groenten in plaats van speklappen en vette worst en laat de huzarensalade links liggen. Kies in plaats daarvan een groene salade met een lichte dressing of maak een simpele ceaser salade met groene asperges en 'nduja-croutons.

Vegetarische BBQ-recepten

Barbecueën betekent niet meteen een vleesfestijn. Je zou het denken, maar zo’n BBQ hoeft niet alleen om vlees te draaien. Er zijn genoeg andere lekkernijen om op de BBQ te slingeren. Genoeg vegetarische BBQ-recepten om vleesloos te grillen. Gooi een berg met groenten op de BBQ, of maak volwaardige vegetarische BBQ-recepten met deze bloemkool madras of halloumi-spiesjes met tabouleh.

BBQStreet

Als écht BBQ-liefhebber ben je vast en zeker bekend met het leukste BBQ-programma van Nederland. BBQ-experts Jord Althuizen, Ralph de Kok, Harm-Jan Bloem, Pitmaster X Roel Westra, Peter de Clercq en Jadis van The Lemon Kitchen staan voor je klaar om de lekkerste recepten met je te delen. Meer weten? Bekijk hier alles over BBQStreet.

Lekkerste recepten

BBQ recepten