De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

36x de lekkerste BBQ-recepten inclusief tips!

Ribeye-rozemarijnspiesen

Chef aan het woord

BBQstreet

BBQStreet 2023

BBQ-street recepten

Ben jij een echte barbecueër? Dan zijn deze barbecue recepten van BBQ-street op jouw lijf geschreven. Ga aan de slag met BBQ-recepten van de pro's en ga thuis zelf aan de slag met pulled pork, porchetta en hamburgers.

BBQStreet: Recepten

  • Gerookte zalm van de BBQ

    Van deze gerookte zalm van de BBQ zullen je tafelgasten versteld staan!

    voorbereidingstijd 60 min
    wachttijd 30 min
    Een recept van BBQstreet
    BBQStreet 2023
  • Pulled pork van de BBQ

    Tijd om de BBQ af te stoffen! Zo maak je deze heerlijke pulled pork van de BBQ.

    voorbereidingstijd 30 min
    wachttijd 800 min
    Een recept van BBQstreet
    BBQStreet 2023
  • Visburger met chips van de BBQ

    Traditionele fish en chips, maar dan net even anders. 

  • Maiskoekjes van de BBQ

    Maiskoekjes maken van de BBQ. Zo simpel kan het zijn!

  • Flat iron steak bereiden op de BBQ

    Een flat iron steak van de BBQ kan je op verschillende manieren bereiden. Met dit recept doe je het met een techniek die caveman style wordt genoemd.

    voorbereidingstijd 45 min
    oventijd 30 min
    Een recept van BBQstreet
    BBQStreet 2023
  • Smashburger van de BBQ

    Hoe krijg je een sappige maar krokante hamburger? Met dit recept voor de smashburger natuurlijk!

    voorbereidingstijd 30 min
    Een recept van BBQstreet
    BBQStreet 2023
  • Kip teriyaki van de BBQ

    Kippendijen van BBQ maar dat net even anders. Dit wil je proeven.

    voorbereidingstijd 60 min
    Een recept van BBQstreet
    BBQStreet 2023
  • Vitello forello

    Ribeye, gerookte forel en een waanzinnige viscrème, een top combinatie!

  • Ossenhaas-spiesen en friet van de BBQ

    Deze ossenhaas-spiesen van de BBQ zet je in een handomdraai op tafel!

    voorbereidingstijd 60 min
    Een recept van BBQstreet
    BBQStreet 2023

Makkelijke BBQ-recepten

Dit zijn de lekkerste (en makkelijkste!) BBQ-recepten met vis, vlees en vegetarische opties. BBQ aansteken en je kunt aan de slag. Of je nu houdt van vleesspiezen, vispakketjes of gegrilde groente van de BBQ, er is voor ieder wat wils.

Lekkerste BBQ-recepten

  • Churrasco met chimichurri

    Perry's recept voor churrasco is er eentje voor in de hitlijsten.

    voorbereidingstijd 60 min
    Een recept van Perry de Man
    Perry de Man Brigade
  • Sjasliek met zigeunersaus

    Steek de barbecue maar aan, want deze sjasliek met zigeunersaus is echt top! Supersimpel, snel én valt gegarandeerd bij iedereen in de smaak. 

    voorbereidingstijd 30 min
    Een recept van Job en Perry
    Miniatuurvoorbeeld
  • Groene asperges met burrata

    Groene asperges maken? Deze groene asperges met burrata passen helemaal in de trend van het vegetarisch barbecueeën.

    voorbereidingstijd 35 min
    Een recept van Job en Perry
    Miniatuurvoorbeeld
  • Lamsrack van de BBQ
    Een lamsrack is perfect bereid wanneer de binnenkant mooi rosé en de korst knapperig donkerbruin is. Wij delen een aantal tips om dit perfect voor elkaar te krijgen.
    voorbereidingstijd 45 min
    oventijd 180 min
    Een recept van BBQstreet
    BBQStreet 2023
  • Quesadillas
    voorbereidingstijd 15 min
    Een recept van Andy McDonald
    Miniatuurvoorbeeld
  • Vispakketjes van de BBQ met gegrilde artisjokharten
    Vis van de barbecue lastig? Natuurlijk niet! Deze vispakketjes zijn makkelijk om te maken en binnen 20 minuten klaar. Worden we blij van!
    voorbereidingstijd 20 min
    Een recept van Job en Perry
    Miniatuurvoorbeeld
  • Chao tom van de barbecue in rijstpapier

    Chao tom is een Vietnamees garnalengerecht. Wij roosterens ze op de barbecue en wikkelen ze in rijstpapier. Hallo barbecue-springrolls!

    voorbereidingstijd 35 min
    Een recept van Job en Perry
    Miniatuurvoorbeeld
  • Pita souvlaki
    Sappige stukjes vlees met tomaat en ui verpakt in een warm pitabroodje. Tip: lekker met tzatziki op opa's wijze. 
    voorbereidingstijd 30 min
    Een recept van Danny Jansen
    Danny Jansen
  • Mosselen, oesters en gamba's van de barbecue

    De tijd van hamburgers en sateetjes is voorbij. Verse schaal- en schelpdieren zijn de barbecuetrend van dit jaar.

    voorbereidingstijd 45 min
    Een recept van Job en Perry
    Miniatuurvoorbeeld

Gezonde BBQ-recepten

Wat is gezond op de barbecue vragen we ons af nu de zomer nadert. Wees gerust, gezonde BBQ-recepten: ze zijn er! Dit zijn de de lekkerste vind je magere en koolhydraatarm BBQ-recepten, van vlees tot groenten en vis. 

Gezonde BBQ-recepten

  • Ribeye-rozemarijnspiesen

    Deze ribeye-rozemarijnspiesen zijn nóg leuker als je de rozemarijn gebruikt als prikker. 

    voorbereidingstijd 45 min
    Een recept van Andy McDonald
    Miniatuurvoorbeeld
  • Vispakketjes van de BBQ met gegrilde artisjokharten
    Vis van de barbecue lastig? Natuurlijk niet! Deze vispakketjes zijn makkelijk om te maken en binnen 20 minuten klaar. Worden we blij van!
    voorbereidingstijd 20 min
    Een recept van Job en Perry
    Miniatuurvoorbeeld
  • Garnalenspiesjes met frisse mangosalsa

    Rijg de garnalen aan spiesen. Besprenkel de garnalen met olie.

    Doe de mangoblokjes in een kom. Halveer de avocado.

    voorbereidingstijd 20 min
    Een recept van Miljuschka Witzenhausen
    miljuschka witzenhausen aan de kust
  • Turkse kipspiesjes met sumak-salade

    Frisse salade en ongelofelijk lekkere bbq kipspiesjes. Op en top zomers en ook nog eens erg makkelijk om te maken. 

    voorbereidingstijd 40 min
    Een recept van Karsu
    KARSU522.jpg
  • Lamsrack van de BBQ
    Een lamsrack is perfect bereid wanneer de binnenkant mooi rosé en de korst knapperig donkerbruin is. Wij delen een aantal tips om dit perfect voor elkaar te krijgen.
    voorbereidingstijd 45 min
    oventijd 180 min
    Een recept van BBQstreet
    BBQStreet 2023
  • Geroosterde BBQ-groente
    Een recept voor geroosterde groente uit Memphis!
    voorbereidingstijd 15 min
    wachttijd 30 min
    Een recept van Rudolph van Veen
    rudolph portret

BBQ-sauzen en salsa's

BBQ saus maken? Véél lekkerder dan uit de supermarkt. Hieronder zie je de populairste sauzen van de originele BBQ-saus uit Amerika, satésaus voor kip en remouladesaus voor vis. 

BBQ-sauzen en salsa's

  • Gegrilde gamba's met romescosaus

    Gegrilde gamba's zijn áltijd een goed idee, maar in combinatie met deze romescosaus maak je er pas echt een feestje van! En dat is ook nog eens helemaal niet moeilijk. Aan de slag ermee. 

    voorbereidingstijd 45 min
    Een recept van Job en Perry
    Miniatuurvoorbeeld
  • Sjasliek met zigeunersaus

    Steek de barbecue maar aan, want deze sjasliek met zigeunersaus is echt top! Supersimpel, snel én valt gegarandeerd bij iedereen in de smaak. 

    voorbereidingstijd 30 min
    Een recept van Job en Perry
    Miniatuurvoorbeeld
  • Broodje pulled chicken met zelfgemaakte bbqsaus

    Er gaat niets boven een heerlijk broodje pulled chicken van de BBQ! En daarom delen de barbeque-helden het lekkerste recept met een zelfgemaakte bbqsaus.

    voorbereidingstijd 15 min
    oventijd 40 min
    Een recept van 24Kitchen
    24Kitchen logo
  • Steak met zelfgemaakte kruidenboter

    Steak is een enorm populair stukje vlees. Medium-rare gebakken is ie natuurlijk het allérlekkerst. In dit recept leggen we uit hoe je dat eenvoudig zelf voor elkaar krijgt.

    voorbereidingstijd 40 min
    Een recept van Jet van Nieuwkerk
    Jet van Nieuwkerk
  • Gegrilde scampi met chimichurri

    Verse scampi zijn zo ontzettend lekker. En precies daarom staan ze vandaag op het menu.

    voorbereidingstijd 30 min
    Een recept van Miljuschka Witzenhausen
    miljuschka witzenhausen aan de kust
  • Gehaktballen van de barbecue met geroosterde paprika-aioli

    Jord Althuizen zijn smokey's festival style beef balls, oftewel gehaktballen van de barbecue met geroosterde paprika-aioli zijn een grote hit op food festivals. Nu kun je ze thuis maken.

    voorbereidingstijd 120 min
  • BBQ-ossenhaas met salsa verde en loaded hasselback-aardappelen

    Voor populaire barbecue-recepten ben je bij ons aan het juiste adres! Vandaag maken ossenhaas en hasselback-aardappelen.

    voorbereidingstijd 45 min
    Een recept van Job en Perry
    Miniatuurvoorbeeld
  • Viskebab met remouladesaus en zoete aardappel

    Viskebab van de barbecue is een licht en fris gerecht. Extra lekker met de zelfgemaakte remouladesaus.

    voorbereidingstijd 30 min
    Een recept van Job en Perry
    Miniatuurvoorbeeld
  • Saté met friet en salade

    Wij delen het ultieme recept voor saté met zelfgemaakte friet, pindasaus en een frisse salade met vinaigrette. Simpel, lekker en snel!

    Een recept van Hugo Kennis
    Hugo Kennis de Brigade

BBQ-recepttips

Hoeveel vlees per persoon voor een BBQ?

Reken gemiddeld 250 tot 300 gram vlees per volwassene bij een BBQ. Bij een mix van vlees, vis en salades kun je met 200 gram per persoon volstaan. Voor kinderen is 100 tot 150 gram meestal genoeg.

Miniatuur

Hoelang gaar je vlees op de BBQ?

Vlees perfect garen op de barbecue kost zelfs de grootste experts stiekem wat moeite. Als het op eigen kracht niet lukt, dan wordt het tijd om hulptroepen in te schakelen. Met deze tip van Marvin weet je zeker dat je vlees altijd tot in perfectie gegaard is.

Hoe maak je zalm klaar op de BBQ?

Geen vistang? Geen probleem. Gebruik een bedje van verse kruiden om jouw zalm (of andere vis!) te bereiden op de BBQ. Dit geeft extra smaak aan je vis én hij blijft nooit plakken.

Hoe marineer je kip snel voor de BBQ?

Geen tijd gehad om je BBQ voor te bereiden? In plaats van uren marineren kun je ook een glaze (lak) maken waarmee je je kip insmeert. Zo kun je direct beginnen met grillen.

Hoe maak je een dry-rub?

Een barbecue rub, dry rub of BBQ-seasoning is een mengsel van droge kruiden die in het vlees gewreven worden. In tegenstelling tot en marinade hoeft het vlees geen uren te marineren maar kun je het binnen 30 minuten al op smaak brengen.

Zo maak je kruidenspiezen voor de BBQ

Spiesen zijn een van dé bekendste BBQ-hits. Normaal rijg je stukken vlees aan een houten of metalen spies, maar om nog meer smaak aan je gerecht te geven kun je ook kruidenspiesen maken van rozemarijn of citroengras.

Zo maak je vlees mals voor op de BBQ

Bier en barbecue is voor velen een gouden combinatie. Wist je dat je vlees ontzettend mals wordt wanneer je het marineert in bier? De BBQ-expert legt dit uit.

BBQ-vragen

Hoe steek je een BBQ aan?​

Maar hoe steek je 'm dan het makkelijkst aan? Hoe steek je de BBQ aan met een starter? En doe je de BBQ-klep bij het aansteken open of dicht? En hoe werkt het aansteken van houtskool? Voor velen een vraag, voor barbecue-expert Marvin een weet. 

Hoe maak je een BBQ schoon?

Je maakt een BBQ schoon door de aangekoekte resten te 'verkolen' waardoor je het daarna makkelijk weg kunt schrapen. Zo ga je te werk:

1. Verwijder grote aangekoekte resten met een staalborstel
2. Bedek de gril strak met aluminiumfolie en verwarm de barbecue
3. Laat het aluminiumfolie 20 minuten zijn werk doen
4. Laat de barbecue afkoelen, verwijder de folie en schraap met een staalborstel de laatste resten van de gril. 

Gas of een elektrische BBQ?

Wat is beter, een gas barbecue of een elektrische barbecue? Een elektrische BBQ is makkelijker in gebruik en beter geschikt voor balkons of kleine ruimtes door het ontbreken van open vuur. Een gas-BBQ biedt meer controle over de temperatuur en geeft een authentiekere grillervaring. 

Gas of houtskool-BBQ?

Een gas-BBQ is snel op temperatuur, schoon in gebruik en makkelijk te bedienen. Een houtskool-BBQ geeft die klassieke rooksmaak en een authentieke grillbeleving, maar vereist meer tijd en ervaring. Kies gas voor gemak, houtskool voor sfeer en smaak.

big green egg bbq schoonmaken

Wat heb je nodig voor een BBQ?

Gadgets voor op de barbecue kunnen een verrijking zijn voor de smaak. Een smokerbox geeft alles wat je op de barbecue de authentieke rooksmaak. Marvin laat zien hoe eenvoudig het is om 'm te gebruiken.

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.