Haal de BBQ-recepten maar weer op tafel. Want wanneer de zon minimaal drie keer heeft geknipperd en de temperaturen boven de 15 graden Celsius reiken is het absoluut de hoogste tijd om de BBQ weer in de hens te steken. In vuur en vlam voor de lekkerste BBQ-recepten. Gezonde, feestelijke, vegetarische en recepten voor wie van experimenteren houdt. PS BBQ-expert Marvin legt uit hoe je het beste de barbecue aansteekt in deze video >

(Scroll naar beneden voor álle BBQ-recepten)

Gezonde BBQ-recepten

Ojee, dat wordt weer een berg aan brood en de sauzen zullen weer rijkelijk vloeien. Bier en sangria on the side… of niet! Je kunt een prima doordeweekse BBQ organiseren met gezonde BBQ-recepten. En dat hoeft niet eens zo ingewikkeld te zijn. Laat het brood bijvoorbeeld weg, of neem een klein pistoletje per persoon om het overzicht te bewaken. Wissel de knoflooksaus in voor zelfgemaakte tzatziki, kies voor magere vleessoorten of visjes en groenten in plaats van speklappen en vette worst en laat de huzarensalade links liggen. Kies in plaats daarvan een groene salade met een lichte dressing of maak een simpele salade caprese met tomaat, mozzarella, een goede olijfolie en basilicum.

Vegetarische BBQ-recepten

Barbecueën betekent niet meteen een vleesfestijn. Je zou het denken, maar zo’n BBQ hoeft niet alleen om vlees te draaien. Genoeg ander lekkers om op de BBQ te slingeren. Genoeg vegetarische BBQ-recepten om vleesloos te grillen. Gooi een berg met groenten op de BBQ, of maak volwaardige vegetarische BBQ-recepten met vegaburgers of  chermoula-couscous met geroosterde paprika.

 

Bekijk hieronder alle BBQ-recepten!