De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gegrilde scampi met chimichurri

Verse scampi zijn zo ontzettend lekker. En precies daarom staan ze vandaag op het menu.

30 MIN
Gegrilde scampi met chimichurri

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

Bak met Miljuschka

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

2. Halveer de tomaten en zet ze met het snijvlak naar boven in een ovenschaal. Snijd de oregano en strooi met het gerookte paprikapoeder over de tomaten.

3. Pel en snijd 3 tenen knoflook in plakjes en leg ze op de tomaten.

4. Sprenkel er de wijnazijn en olijfolie overheen. Bestrooi met zout en peper. Hussel en rooster de tomaten 25-30 minuten in de oven.

5. Pel en snijd de bakbananen in schuine anderhalve cm dikke plakken. Verhit olie in een koekenpan en bak de bananen rondom lichtbruin. Haal ze uit de pan. Laat iets afkoelen op keukenpapier.

6. Verwarm, voor de chimichurri, de olijfolie in een koekenpan en laat hierin zachtjes de specerijen myoteren.

7. Druk de bananenstukken plat (bv met de onderkant van een pan).

8.  Bak de plat gemaakte bananen nog een keer om en om in een scheutje olie. Haal uit de pan en breng op smaak met zout.

9. Pel en rasp 2 tenen knoflook boven de pan met specerijen. Fruit even en laat afkoelen.

10.  Verhit ondertussen de grillpan. Wrijf de scampi in met neutrale olie en grill om en om gaar.

11.  Snijd de peterselie met stelen en al fijn. Meng door de specerijenolie. Breng op smaak met zout en peper en de wijnazijn.

12.  Snijd of scheur de slablaadjes grof. Doe in een schaal en schep de tomaten met de dressing uit de ovenschaal erop. Serveer met de scampi, bakbananen en chimichurri.

 

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

    ‘Wat Eten We Vandaag?’ Hiermee wordt het voor iedereen een peulenschil om elke dag een lekkere, gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel te zetten. Gebaseerd op jullie wensen en voorkeuren bieden we 365 dagen per jaar een nieuw recept op alle platformen: op tv, online en social media.

    Miniatuur

    Laat weten wat je van dit recept vindt

    Ook lekker