Bakso soep
-
Verhit olie in een soeppan en bak de runderschenkel kort aan.
-
Pel en snijd de ui in parten. Halveer de bol knoflook. Snijd de gember in plakjes. Kneus het citroengras en snijd in stukken.
-
Breng 2.5 liter water met de runderbouillon en de runderschenkel aan de kook in een soeppan. Voeg het citroengras, limoenblad, gember, ui, knoflook, kaneelstokjes en steranijs toe. Laat de bouillon op laag vuur trekken voor circa 4 uur.
-
Meng het gehakt met de ijsblokjes, bloem, eiwit, witte peper en zout in een keukenmachine. Draai er vervolgens kleine gehaktballetjes van en zet apart.
-
Kook de gehaktballetjes in een steelpan tot ze gaar en stevig zijn, circa 10 minuten.
-
Week de glasnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
Zeef de bouillon en breng opnieuw aan de kook. Snijd de bladselderij fijn en voeg toe aan de soep.
-
Haal het vlees los van de schenkel, snijd in stukjes en breng op smaak met de ketjap en witte peper.
-
Doe een flinke hand glasnoedels in een kom. Schep de soep in kommen, verdeel het schenkelvlees en de gehaktballen erover en de krokante sjalotjes.
-
Serveer met ketjap of sambal naar smaak.
0 reacties