De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

bakso soep

Bakso soep is een bekende Indonesische noedelsoep en in de Brigade laten Perry en Pien zien hoe je dit heerlijke gerecht ook thuis kunt maken.

45 min voorbereidingstijd
270 min wachttijd
Bakso soep

Een recept van

  • Perry de Man

    Perry de Man Brigade
  • Pien Wekking

    Pienlaathaaretenzien 24Kitchen de brigade

"Bakso soep is heel bekend in Indonesië. Het heeft geen vast recept want  ieder kraampje heeft zijn eigen versie. Vandaag laten wij je een variant zien op basis van runderbouillon. Niet normaal lekker!" 

Bereidingswijze

Bakso soep

  1. Verhit olie in een soeppan en bak de runderschenkel kort aan. 

  2. Pel en snijd de ui in parten. Halveer de bol knoflook. Snijd de gember in plakjes. Kneus het citroengras en snijd in stukken.

  3. Breng 2.5 liter water met de runderbouillon en de runderschenkel aan de kook in een soeppan. Voeg het citroengras, limoenblad, gember, ui, knoflook, kaneelstokjes en steranijs toe. Laat de bouillon op laag vuur trekken voor circa 4 uur.

    Het schuim dat op je bouillon komt tijdens het trekken, wil je eraf hebben. Als je dit er niet afschept dan zal je bouillon troebel worden. 

  4. Meng het gehakt met de ijsblokjes, bloem, eiwit, witte peper en zout in een keukenmachine. Draai er vervolgens kleine gehaktballetjes van en zet apart.  

    De ijsblokjes voeg je toe om het gehaktmengsel op temperatuur te houden. Door het mixen bestaat er de kans dat het vlees opwarmt en door de ijsblokjes voorkom je dat. 

  5. Kook de gehaktballetjes in een steelpan tot ze gaar en stevig zijn, circa 10 minuten.

  6. Week de glasnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. 

    Zodra de glasnoedels gaar zijn, giet je ze meteen af. Daarna spoel je ze af met koud water zodat ze niet meer doorgaren. 

  7. Zeef de bouillon en breng opnieuw aan de kook. Snijd de bladselderij fijn en voeg toe aan de soep.

  8. Haal het vlees los van de schenkel, snijd in stukjes en breng op smaak met de ketjap en witte peper.

  9. Doe een flinke hand glasnoedels in een kom. Schep de soep in kommen, verdeel het schenkelvlees en de gehaktballen erover en de krokante sjalotjes.

  10. Serveer met ketjap of sambal naar smaak.

    Bakso is lekker met bijvoorbeeld bimi, tomaat, taugé en ei als extra topping. Maar eigenlijk kan je zo’n beetje alles gebruiken wat je lekker vindt. Een ideaal recept om restjes groenten uit de koelkast op te maken.  

In de Brigade maakt een top team van 24Kitchen-chefs de meest verrassende gerechten. Laat je inspireren door de allerlekkerste recepten van oude bekenden en nieuwe gezichten van de culinaire zender.

De Brigade

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker