Stappenplan
-
Schil de gember en pel de knoflook. Pers de gember en knoflook boven een bakje uit. Verhit ½ el olie in een pan en fruit de gember met de knoflook voor 1 min. Voeg de sojasaus, suiker, sake en mirin toe. Laat de suiker al roerende in de pan oplossen. Meng de maïzena met 1 el water tot een glad papje, roer erdoor en verwarm 1 min. mee. Zet het vuur uit.
-
Snijd de houtachtige onderkant van de groene asperges, schil ca. 3 cm van de onderkant en snijd in stukken van ca. 3 cm. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de bimi voor 30 sec. Voeg de asperge toe en bak in 3 min. gaar. Breng op smaak met zout en peper.
-
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de zalm in ca. 3 min. rondom gaar. Leg de zalm op een bord en schep de groenten erbij. Besprenkel met de teriyakisaus en knip de bieslook erover. Garneer met sesamzaad.
ONTDEK HIER ALLE ANDERE RECEPTEN UIT EVELINE’S ASIAN STREETFOOD
0 reacties