Zalm met teriyakisaus
-
Schil de gember en pel de knoflook. Pers de gember en knoflook boven een bakje uit. Verhit ½ el olie in een pan en fruit de gember met de knoflook voor 1 min. Voeg de sojasaus, suiker, sake en mirin toe. Laat de suiker al roerende in de pan oplossen. Meng de maïzena met 1 el water tot een glad papje, roer erdoor en verwarm 1 min. mee. Zet het vuur uit.
-
Snijd de houtachtige onderkant van de groene asperges, schil ca. 3 cm van de onderkant en snijd in stukken van ca. 3 cm. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de bimi voor 30 sec. Voeg de asperge toe en bak in 3 min. gaar. Breng op smaak met zout en peper.
-
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de zalm in ca. 3 min. rondom gaar. Leg de zalm op een bord en schep de groenten erbij. Besprenkel met de teriyakisaus en knip de bieslook erover. Garneer met sesamzaad.
1 reactie