Zalm doet het heel goed met Aziatische smaakmakers. Het is dan ook de hoogste tijd voor een heerlijke klassieker: teriyaki. Benieuwd hoe je dit gerecht zelf maakt? Eveline deelt haar recept en tips. 

Eveline Wu
Logo Kikkoman

Smaak bepaalt voor een groot deel het succes van je gerecht. De sojasaus van Kikkoman is een natuurlijk gebrouwen smaakmaker. De uitgesproken umami-smaak is kenmerkend voor de sojasaus met de welbekende rode schenkdop. Voeg deze vijfde basissmaak toe aan je gerecht en ontdek een nieuwe smaakbeleving.

Logo Amazing Oriental

In 1986 opende Amazing Oriental hun eerste Aziatische toko aan de Nieuwmarkt in Amsterdam. Inmiddels is Amazing Oriental uitgegroeid tot de grootste Aziatische supermarktketen van Nederland. Inmiddels zijn er 24 fysieke winkels verspreid door het hele land. Met meer dan 10.000 authentieke producten uit Azië heeft Oriental het breedste assortiment aan Aziatische producten van Nederland. Geen winkel in de buurt? De producten zijn ook online te bestellen zijn in de  webshop.

Ingredienten

4
Personen

  • 4 zalmfilets á 150 gr
  • 50 ml sojasaus
  • 50 ml mirin
  • 50 ml saké
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel donkerbruine basterdsuiker
  • 3 cm gember
  • 1 teen knoflook
  • 100 g bimi
  • 100 g groene asperges
  • sesamzaad voor garnering

Bereidingswijze

15 minuten

Stap 1:
Verhit olie in een koekenpan en bak hierin de zalm rosé.

Stap 2:
Meng de sojasaus, mirin, sake, honing, suiker en gember in een pan en breng aan de kook. Zet op middelhoog vuur en laat in ongeveer 15 min inkoken.

Stap 3:
Pel en snijd de knoflook in dunne plakken. Verhit olie in een koekenpan en bak de knoflook. Voeg de bimi en asperge en 2 el water toe aan de pan. Doe de deksel op de pan en stoom de groente gaar.

Stap 4:
Serveer de groente en zalm met de teriyakisaus en garneer met het sesamzaad.

ONTDEK HIER ALLE ANDERE RECEPTEN UIT EVELINE’S ASIAN STREETFOOD

 

Geef je waardering

24Kitchen-AsianStreetFood- TeriyakiZalm_2.jpg
24Kitchen-AsianStreetFood- TeriyakiZalm_1.jpg