De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Zalm teriyaki

Zalm teriyaki: met dit Aziatische gerecht kan je eindeloos variëren. Eveline deelt haar versie.

25 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
24Kitchen-AsianStreetFood- TeriyakiZalm_2.jpg

Een recept van

Eveline Wu

Eveline Wu

"Zalm met teriyakisaus doet het altijd goed. Het is dan ook de hoogste tijd voor deze heerlijke klassieker. Benieuwd hoe je dit gerecht zelf maakt? Ik deel mijn recept en tips."

Bereidingswijze

Zalm met teriyakisaus

  1. Schil de gember en pel de knoflook. Pers de gember en knoflook boven een bakje uit. Verhit ½ el olie in een pan en fruit de gember met de knoflook voor 1 min. Voeg de sojasaus, suiker, sake en mirin toe. Laat de suiker al roerende in de pan oplossen. Meng de maïzena met 1 el water tot een glad papje, roer erdoor en verwarm 1 min. mee. Zet het vuur uit.

  2. Snijd de houtachtige onderkant van de groene asperges, schil ca. 3 cm van de onderkant en snijd in stukken van ca. 3 cm. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de bimi voor 30 sec. Voeg de asperge toe en bak in 3 min. gaar. Breng op smaak met zout en peper.

  3. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de zalm in ca. 3 min. rondom gaar. Leg de zalm op een bord en schep de groenten erbij. Besprenkel met de teriyakisaus en knip de bieslook erover. Garneer met sesamzaad. 

Maak kennis met onze allernieuwste chef: Eveline Wu. In haar nieuwe programma Eveline's Asian Streetfood laat ze zien hoe makkelijk en snel je Aziatische streetfood-recepten thuis klaar kan maken. 

Asian Streetfood

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

1 reactie

Heerlijk en makkelijk. Mijn man houdt niet van zalm. Maar dit recept met teriyaki saus vond hij heerlijk. Op een bedje van spaghetti.
Noris de Vries-Visser
30-03-2025

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.