Karamel blijft ons keer op keer verleiden. Daarom presenteren we voor alle liefhebbers de meest onweerstaanbare taart waar je nóóit genoeg van krijgt: de peren-karameltaart! Rudolph deelt zijn recept.

Rudolph van Veen

Ingredienten

6
Personen

  • 300 g suiker
  • 7 peren
  • 125 g bladerdeeg
  • 1 eetlepel suiker om te bestrooien

Bereidingswijze

1 uur

Stap 1:
Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet de bakvorm in en bekleed de bodem met bakpapier.

Stap 2:
Voeg beetje bij beetje de suiker toe aan een pan en karamelliseer de suiker in gedeeltes. Giet de karamel in de bakvorm.

Stap 3:
Schil de peren, snijd ze in vieren en verwijder de klokhuizen. Leg de peren in een waaier bovenop de karamel.

Stap 4:
Rol het bladerdeeg uit en leg op de peren. Stop het bladerdeeg een beetje in langs de randen en vouw het teveel aan deeg om naar het midden.

Stap 5:
Bestrijk het deeg met een beetje water en bestrooi met de lepel suiker. Bak de taart in circa 45 minuten goudbruin en gaar. Laat na het bakken iets afkoelen zodat de karamel een beetje kan stollen. Keer de taart om op een schaal of bord en verwijder de vorm.

Tip van Rudolph:
Serveer met de taart met een lepel crème fraîche!

ONTDEK HIER ALLE ANDERE RECEPTEN UIT RUDOLPH'S EERSTE HULP BIJ BAK-ONGELUKKEN

Geef je waardering

Peren-karameltaart
Peren-karameltaart