De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

peren-karameltaart

Deze peren-karameltaart maak je binnen een handomdraai met het recept van Rudolph.

15 min voorbereidingstijd
45 min kooktijd
Peren-karameltaart

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Karamel blijft mij keer op keer verleiden. Daarom presenteer ik voor alle liefhebbers de meest onweerstaanbare taart waar je nóóit genoeg van krijgt: de peren-karameltaart.

Bereidingswijze

Stappenplan

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet de bakvorm in en bekleed de bodem met bakpapier.

  2. Voeg beetje bij beetje de suiker toe aan een pan en karamelliseer de suiker in gedeeltes. Giet de karamel in de bakvorm.

  3. Schil de peren, snijd ze in vieren en verwijder de klokhuizen. Leg de peren in een waaier bovenop de karamel.

  4. Rol het bladerdeeg uit en leg op de peren. Stop het bladerdeeg een beetje in langs de randen en vouw het teveel aan deeg om naar het midden.

  5. Bestrijk het deeg met een beetje water en bestrooi met de lepel suiker. Bak de taart in circa 45 minuten goudbruin en gaar. Laat na het bakken iets afkoelen zodat de karamel een beetje kan stollen

  6. Keer de taart om op een schaal of bord en verwijder de vorm. Serveer met de taart met een lepel crème fraîche.

Maak kennis met ons allernieuwste programma: Eerste Hulp Bij Bak-Ongelukken. In het programma schiet meesterkok en meester patissier Rudolph van Veen enthousiaste thuisbakkers te hulp wanneer zij tegen veelvoorkomende bakproblemen aanlopen. 

Facebook Banner 828x475.jpg

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

1 reactie

Beste Rudolph,
Met plezier kijk ik je programma's en gebruik je kookboeken. Mijn leeftijd is 76 jaar en kook en bak nog regelmatig voor mijn vrouw en vrienden. De peren-karameltaart conform je recept was geen succes.
Alles zoals receptuur en bereidingswijze uitgevoerd. Na de voorgeschreven baktijd was het resultaat slecht. Veel te veel vocht derhalve doorweekt bladerdeeg. Wat kan hier de oorzaak van zijn. Wellicht was het toevoegen van gelatine hier van toepassing? Ik zou graag een reactie in deze van jou willen ontvangen. Met hartelijke groet,
Rien
Marinus Willemsen
02-04-2023

Ook lekker