De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
rudolph

Ik ben Rudolph van Veen

Chef

Al vanaf zijn schooltijd waren nationale en internationale kookwedstrijden een uitdaging voor Rudolph, om anderen en zichzelf te overtreffen. Zo won hij in Nederland vier keer een 1e prijs tijdens de Zilveren Koksmuts-wedstrijden en behaalde tal van medailles als lid van het Nederlandse koksteam in Frankfurt, Sydney, Londen en Singapore.

In 1999 richt hij samen met vier college patissiers het Nederlandse Patisserie Team op ter promotie van de bakkerijkbranche zowel nationaal als internationaal. Vanaf 2000 neemt Rudolph regelmatig zitting in de jury van de tweejaarlijkse World Pastry Team Championships in de USA. Daarnaast kookt hij regelmatig op internationale foodevents in de gehele wereld.

Rudolph kookt inmiddels alweer jaren op televisie. Vanaf 2000 tot 2005 kookt hij wekelijks in het programma Life & Cooking, waarin hij een waardevolle aanvulling blijkt op het presentatieduo Carlo Boszhard & Irene Moors. In deze periode publiceert hij ook zijn eerste kookboek Lekker Snel.
Rudolph groeit uit tot één van de bekendste televisiekoks van Nederland, mede door programma’s als The Taste of Life en The Taste of Life Basics. Van 2009 tot 2012 keert Rudolph terug bij Carlo & Irene in het zondagmiddag programma Life 4 You.

In mei 2010 neemt hij deel aan het allereerste Nederlandse tweedaagse examen voor de titel Meesterpatissier, welke hij glansrijk weet te behalen. Rudolph is hiermee op dit moment de eerste die zowel de titel Meesterkok als Meesterpatissier op zijn naam heeft staan.

In 2011 heeft Rudolph een spannend project gelanceerd: Bus Stop Bakery, een ‘student company’ in het kader van Jong Ondernemen. Ontstaan vanuit een samenwerking tussen 8 studenten van Fontys Academy for Creative Industries en gastdocent Rudolph van Veen. Voor dit project werd een oude schoolbus omgebouwd tot een rijdende bakkerij welke langs diverse routes creatieve cupcakes verkocht. De opbrengst kwam ten goede aan een aantal charitatieve doelen.
Na afsluiting van het project werd Bus Stop Bakery bekroond met de prijs “Best Student Company Nederland 2011”.

Voor 24Kitchen neemt Rudolph verschillende programma’s voor zijn rekening. In De Makkelijke Maaltijd neemt hij de kijker bij de hand door betaalbare en toegankelijke recepten te bereiden. In dit programma worden de basisprincipes van het koken toegelicht en wordt op inspirerende wijze duidelijk dat het voor iedere Nederlander mogelijk is gezond en lekker te eten. Zijn patissiers-hart kan hij ophalen in Rudolph’s Bakery en je ziet zijn favoriete bakgerechten in Rudolph's Bakfavorieten. In dit programma deelt de Meesterpatissier zijn kennis en passie van zoete en hartige recepten. Rudolph weet precies hoe hij oogstrelende en watertandende lekkernijen tevoorschijn kan toveren, of het nu brood, taart of cake is. Verder gaat Rudolph op zoek naar de beste producten van ons land in The Taste of Life Basics, waar hij gezonde en geweldige recepten mee bereidt. In The Taste of Life Travel maakt hij culinaire ontdekkingstochten over de hele wereld. 

Boeken
2003 Lekker Snel
2004 Koken voor Ieder&een
2004 Koken met Superchefs (met Gordon Ramsey, Jamie Oliver en
Rudolph van Veen)
2005 Samen Koken, ook in luxe editie met DVD
2011 Rudolph’s Cupcakes
2012 Rudolph’s Hartige Cupcakes
2012 De Makkelijke Maaltijd
2013 De Makkelijke Maaltijd 2
2013 Rudolph’s Cupcakes Compleet
2013 Rudolph Kookt
2013 Rudolph's Bakery
2015 Rudolph Kookt 2

Mijn recepten

Recepten van Rudolph van Veen

Toon alle recepten van Rudolph van Veen