De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

champagne-risotto

Risotto is altijd een goed idee. Geef er een nieuwe twist aan door net als in dit recept champagne te gebruiken! 

Champagne-risotto

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

"Champagne wordt over het algemeen gedronken. Alleen champagne is ook geschikt om mee te koken. Deze smeuïge champagne-risotto is daar het perfecte voorbeeld van!"

Bereidingswijze

Risotto

  1. Breng de bouillon aan de kook en zet, zodra deze kookt, het vuur laag.  

  2. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Smelt de boter. Voeg de olie toe en bak de ui en de knoflook op laag vuur circa 3 minuten. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend circa 1 minuut mee. 

  3. Blus af met de helft van de champagne, blijf rustig roeren en laat het verdampen. Voeg geleidelijk de bouillon toe en blijf steeds roeren zodat de rijst niet aan de bodem blijft plakken. De rijst zal circa 15-20 minuten nodig hebben om gaar te worden. Houdt de rijst steeds vochtig genoeg door steeds bouillon en scheutjes champagne toe te voegen. 

    Je hoeft geen gebruik dure champagne te gebruiken voor dit gerecht. Een Spaanse Cava of een ‘Cremant de Bourgogne Brut zijn ook erg lekker in dit recept.  

  4. Voeg na circa 10 minuten de mascarpone. Breng op smaak met versgemalen peper. Voeg de rivierkreeftstaartjes toe en meng kort door. Zet het vuur uit en meng de Parmezaanse kaas en de rucola erdoor. Voeg nog een klein scheutje champagne toe en roer nog even goed door. Serveer de risotto direct.  

Kerst brengt altijd veel stress met zich mee, vooral het kerstdiner zorgt voor klotsende oksels. Dit jaar biedt Rudolph de oplossing zodat jij optimaal kan genieten van de komende feestdagen.

 

Feestdagen met Rudolph

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker