Gebakken geitenkaas? Nee, dat hoor je niet vaak. Maar de gebakken geitenkaas in combinatie met de honing-mosterdsaus is zeker het proberen waard.

Danny Jansen

Ingredienten

4
Personen

Aardappelpuree

  • 800 g kruimige aardappelen
  • 200 ml melk
  • 75 g roomboter
  • 200 g geraspte oude kaas
  • 2 el bieslook
  • zout en peper

Gebakken geitenkaas

  • 300 g verse geitenkaas
  • 2 el bloem
  • 1 ei, losgeklopt
  • 6 á 8 el broodkruim
  • zonnebloemolie

Honing-mosterdsaus

  • 1 sjalot
  • 1 teen knoflook
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 el honing
  • 1 el grove mosterd
  • 200 ml kookroom
  • peper en zout

Witlofsalade

  • 2 eieren
  • 1 el bieslook
  • 1/2 el wittewijnazijn
  • 1 el mayonaise
  • 1 el crème fraîche
  • 3 stronken witlof
  • 1 appel, Jonagold

Garnituur

  • 50 g rucola

Bereidingswijze

Totale tijd: 1 uur

Voorbereiden: 
Stap 1: 
Schil en was de aardappelen. Kook de aardappelen in water met wat zout gaar. Prik de aardappelen met een vork om te controleren of ze gaar zijn. Als de aardappelen gaar zijn, giet je ze af en laat je ze even droogstomen. 

Stap 2: 
Pureer de aardappelen met een pureeknijper of stamper als je de puree wat grover wilt laten.  

Stap 3: 
Meng de melk, roomboter, oude kaas en wat gesneden bieslook door de puree. Maak de puree op smaak met peper en zout. Bewaar de puree in een schaal die geschikt is voor de magnetron, afgedekt in de koelkast. 

Stap 4: 
Snijd de geitenkaas in 8 plakken. Paneer de geitenkaas. Wentel de geitenkaas eerst door de bloem, dan door het losgeklopte ei en als laatste door het broodkruim. Leg de gepaneerde geitenkaas op een keukenpapiertje in een bakje en bewaar (onafgedekt) in de koelkast.  

Stap 5: 
Kook 2 eieren voor 10 minuten. Laat ze schrikken en bewaar ongepeld in de koelkast. 

Afmaken op dinsdag:
Stap 1: 
Maak de honing-mosterdsaus. Snipper de sjalot en rasp de knoflook. Fruit de sjalot en knoflook in een beetje zonnebloemolie in een kleine steelpan tot ze glazig worden. Voeg de honing, mosterd en kookroom toe. Breng aan de kook en laat dan op laag vuur 5 minuten zacht doorkoken. Maak de saus op smaak met peper en zout.  

Tip: De saus kan eventueel ook gemaakt worden tijdens de voorbereidingen van de mealprep. Schenk de saus dan in een klein bakje dat geschikt is voor de magnetron. Bewaar afgedekt en gekoeld.  

Stap 2: 
Snijd de bieslook. Meng voor de dressing de wittewijnazijn, mayonaise, crème fraîche en bieslook in een ruime mengkom waar ook de salade nog bij kan.  

Stap 3: 
Maak de witlofsalade. Pel en snijd de eieren in stukjes. Maak de blaadjes van de witlofstronken los. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in reepjes. Meng de witlof, eieren en appel door de dressing in de mengkom. 

Stap 4: 
Verwarm ondertussen de aardappelpuree in de magnetron voor 5 minuten op 600 watt. 

Stap 5: 
Verwarm een koekenpan met een ruime scheut zonnebloemolie. Bak op matig vuur de gepaneerde geitenkaas rondom goudbruin. Schep ze daarna op een keukenpapiertje om uit te lekken.  

Stap 6: 
Serveer de gebakken geitenkaas bovenop de puree en witlofsalade. Schenk honing-mosterdsaus eromheen en garneer met rucola.  

Wil je de rest van de recepten en de andere weekmenu’s van Koken voor een Week bekijken? Check snel dit handige overzicht >

Geef je waardering

44
Gebakken geitenkaas
geitenkaas