De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
Danny Jansen

Ik ben Danny Jansen

Chef
Specialiteiten
Wokken & patisserie
Inspiraties
Recepten uit antieke kookboeken
Favoriete ingrediënten
Verse kruiden
Favoriete recept
Saté in ketjap-chilisaus met gebakken courgette

Waarom ik ben gaan koken?

 

Na de middelbare school wist ik al dat ik kok of gastheer wilde worden. Ik belandde op de Koksschool in Breda, waar ik het traject van werkend leren volgde. Vervolgens ging ik van steengrillrestaurant naar sterrenzaak.

Daar begon de liefde voor de zoete kant en Patisserie zich te ontwikkelen. Bij verschillende restaurants en hotels ben ik Chef Patissier geworden. In 2001 vroeg Rudolph van Veen mij het team van Life & Cooking te versterken, waar ik de voorbereidingen en redactie ging doen. Na vijf jaar televisie heb ik mijn kennis verder verbreed bij het prestigieuze magazine Culinaire Saisonnier en Pâtisserie & Desserts.

Wat maakt mijn eten zo lekker? 

Ik ben een fervent verzamelaar van antieke kookboeken, mijn oudste geschriften stammen uit het jaar 1620. Mijn liefde voor koken bestaat vooral uit de liefde voor het samenzijn met dierbaren en samen genieten van lekker eten: lekker eten gaat niet over sterren, kreeft of kaviaar. Ik geniet als ik samen eet met mijn familie, gezelligheid, daar gaat het om. Een gerecht is in mijn ogen succesvol wanneer het bereid is met liefde: voor elkaar, maar ook voor de natuur. 

Waar kun je mij van kennen? 

Ik heb meegewerkt aan verschillende boeken en ook deelgenomen aan diverse kook- en patisseriewedstrijden, waaronder zeven keer het Nederlands Kampioenschap Patisserie, oftewel de Dutch Pastry Award.

In september 2017 bracht ik een nieuw kookboek uit, genaamd Wokking Lekker. In dit boek laat ik zien wat je allemaal met een wok kunt maken, en dat is meer dan je waarschijnlijk denkt! Aan de hand van uiteenlopende gerechten, verschillende bereidingswijzen en de nodige tips & tricks loods ik je door de wijde wereld van wokken. Alle gerechten zijn makkelijk, lekker en snel te maken, en hebben bovendien de focus op groenten. Bij elk recept kies je zelf welke rijst- of noedelsoort je wil gebruiken en sauzen kun je zelf maken of - lekker makkelijk - bij de supermarkt of toko halen.

Welke programma's maak ik voor 24Kitchen?

Ik presenteer het programma Koken voor een Week. In dit programma laat ik zien hoe je doordeweeks binnen een kwartier een heerlijke maaltijd op tafel kan zetten. Hoe ik dat doe? Door op zaterdag voorbereidingen te treffen voor de rest van de week. 

Ik ben ook te zien in Zoals Alleen Oma Dat Kan. Ik ga in dit programma op zoek naar de culinaire geheimen van oma's die goudmijnen uit de Indonesische keuken in hun geheugen met zich meedragen. Recepten die al generaties lang worden doorgegeven en die het meer dan waard zijn om te bewaren en nooit te vergeten.

Ook ben ik te zien in het programma Grenzeloos Koken. Samen met andere chefs brengen we de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer deel ik samen met chefs Miljuschka, Giovanni, Estée en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

Een andere serie waar ik aan deelneem op 24Kitchen is De Makkelijke Maaltijd on Tour. 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Estée en ik helpen je met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker!

Mijn recepten

Recepten van Danny Jansen

Toon alle recepten van Danny Jansen