Na de middelbare school wist Danny Jansen (1979) al dat hij kok of gastheer wilde worden. Hij belandde op de Koksschool in Breda, waar hij het traject van 'werkend leren volgde. Hij bleek talent te hebben en klom op van steengrill restaurant naar sterrenzaak.

Daar begon de liefde voor de zoete kant zich te ontwikkelen en ging Danny zich richten op Patisserie. Bij verschillende restaurants en hotels werd hij Chef Patissier. In 2001 vroeg Rudolph van Veen hem het team van Life & Cooking te versterken, waar hij de voorbereidingen en redactie ging doen. Na vijf jaar televisie heeft hij zijn kennis op topniveau verder verbreed bij het prestigieuze magazine Culinaire Saisonnier en Pâtisserie & Desserts.

Danny heeft meegewerkt aan verschillende boeken en ook deelgenomen aan diverse kook- en patisseriewedstrijden, waaronder zeven keer het Nederlands Kampioenschap Patisserie, oftewel de Dutch Pastry Award.

Danny is een fervent verzamelaar van antieke kookboeken, zijn oudste geschriften stammen uit het jaar 1620. Hij houdt ervan wanneer een gerecht een ziel heeft. Zijn liefde voor koken bestaat vooral uit de liefde voor het samenzijn met dierbaren en samen genieten van lekker eten: “lekker eten gaat niet over sterren, kreeft of kaviaar. Ik geniet als ik samen eet met mijn familie, gezelligheid, daar gaat het om”.

Deze chef is gek op zoete lekkernijen, maar vindt ook de saté van zijn tante Maudy niet te versmaden. Een gerecht is in zijn ogen succesvol wanneer het bereid is met liefde: voor elkaar, maar ook voor de natuur. “Een plantje of een diertje doet zijn hele leven zijn best om zo lekker mogelijk te worden. Dat wil je dan ook met respect behandelen, want dat verdienen ingrediënten.”

Toch vindt deze vakidioot dat iedereen iets compleet anders naast zijn vak zou moeten hebben. Gewoon ter afleiding. Danny is vaak in de garage te vinden, sleutelend aan zijn Opel Corsa Dragster. Verder badmintont hij al vanaf zijn tiende en interesseert hij zich voor archeologie. 

In september 2017 heeft Danny een nieuw kookboek uitgebracht, genaamd Wokking Lekker. In dit boek laat Danny zien wat je allemaal met een wok kunt maken, en dat is meer dan je waarschijnlijk denkt! Aan de hand van uiteenlopende gerechten (variërend van de standaardmaaltjes tot toetjes), verschillende bereidingswijzen en de nodige tips & tricks loodst Danny je door de wijde wereld van wokken. Alle gerechten zijn makkelijk, lekker en snel te maken, en hebben bovendien de focus op groenten. Bij elk recept kies je zelf welke rijst- of noedelsoort je wil gebruiken en sauzen kun je zelf maken of - lekker makkelijk - bij de supermarkt of toko halen. 

Op 24Kitchen presenteert Danny Zoals Alleen Oma Dat Kan. Danny gaat in dit programma op zoek naar de culinaire geheimen van oma's die goudmijnen uit de Indonesische keuken in hun geheugen met zich meedragen. Hij ontdekt recepten die al generaties lang worden doorgegeven en die het meer dan waard zijn om te bewaren en nooit te vergeten.

Ook is Danny te zien in het programma Grenzeloos Koken. Onze chefs brengen de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je. Een andere serie waar Danny aan deelneemt op 24Kitchen is De Makkelijke Maaltijd on Tour. De 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! De Makkelijke Maaltijd on Tour. 

Bekijk alle recepten van Danny.