De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

tarte tatin uit de airfryer

Deze Franse klassieker maak je eenvoudig in de airfryer. Chef Danny deelt zijn recept.

25 min (voor)bereidingstijd
tartetatin airfryer

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Deze Franse klassieker maak je eenvoudig in de airfryer. Chef Danny deelt zijn recept.

Bereidingswijze

Stap 1:  
Doe de suiker samen met het water in een klein pannetje en laat dit op een laag vuurtje karamelliseren. Haal het pannetje meteen van het vuur als de suiker lichtbruin kleurt en smelt dan de boter erdoorheen. Schenk de karamel in de taartvorm. 

Stap 2: 
Schil de appels en snijd in plakjes. Verdeel de appelplakjes over de karamel in de taartvorm.  

Stap 3: 
Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol uit. Leg het deeg over de appelplakjes en stop de randjes in. Prik wat gaatjes in het bladerdeeg. Bak de tarte tatin in circa 15 minuten goudbruin op 180°C in de airfryer. Houd er rekening mee dat de genoemde bereidingstijden per airfryer kunnen verschillen. 

Stap 4: 
Laat de tarte tatin circa 5 minuten afkoelen. Zet vervolgens een bord op de bakvorm en keer de tarte tatin in één keer om. Bestrooi de tarte tatin met poedersuiker en serveer met ijs en slagroom. 

Wil je de crumble van de foto maken? klik dan hier.

ONTDEK HIER ALLE ANDERE RECEPTEN VAN EVERY DAY FRY-DAY

Een nieuw programma! In Every day fry-day laat chefkok Danny Jansen elke werkdag zien hoe makkelijk en snel je heerlijke gerechten uit de bekende airfryer kunt maken. 

Danny Everyday fry-day

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker