Deze Franse klassieker maak je eenvoudig in de airfryer. Chef Danny deelt zijn recept.

Danny Jansen

Ingredienten

4
Personen

  • 80 g suiker
  • 1 eetlepel water
  • 1 eetlepel boter
  • 2 st grote appels
  • 3 plakken bladerdeeg
  • poedersuiker om te garneren
  • 2 bollen roomijs
  • Slagroom als garnering

Extra nodig

  • taartvorm van 24 cm doorsnede

Bereidingswijze

25 minuten

Stap 1:  
Doe de suiker samen met het water in een klein pannetje en laat dit op een laag vuurtje karamelliseren. Haal het pannetje meteen van het vuur als de suiker lichtbruin kleurt en smelt dan de boter erdoorheen. Schenk de karamel in de taartvorm. 

Stap 2: 
Schil de appels en snijd in plakjes. Verdeel de appelplakjes over de karamel in de taartvorm.  

Stap 3: 
Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol uit. Leg het deeg over de appelplakjes en stop de randjes in. Prik wat gaatjes in het bladerdeeg. Bak de tarte tatin in circa 15 minuten goudbruin op 180°C in de airfryer. Houd er rekening mee dat de genoemde bereidingstijden per airfryer kunnen verschillen. 

Stap 4: 
Laat de tarte tatin circa 5 minuten afkoelen. Zet vervolgens een bord op de bakvorm en keer de tarte tatin in één keer om. Bestrooi de tarte tatin met poedersuiker en serveer met ijs en slagroom. 

Wil je de crumble van de foto maken? klik dan hier.

ONTDEK HIER ALLE ANDERE RECEPTEN VAN EVERY DAY FRY-DAY

Geef je waardering

tartetatin airfryer
tartetatin airfryer