Zin in een heerlijk dessert? Probeer dan deze crumble eens. Chef Danny deelt zijn recept voor crumble uit de airfryer.

Danny Jansen

Ingredienten

2
Personen

  • 2 st appels
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1 eetlepel sinaasappeljam
  • 1 st bloedsinaasappel
  • 60 g koude boter
  • 40 g suiker
  • 75 g bloem
  • 2 eetlepels mascarpone
  • 1/2 eetlepel vanillesuiker
  • munt

Extra nodig

  • 2 st cocottes

Bereidingswijze

20 minuten

Stap 1: 
Schil de appels en snijd in blokjes. Meng de appelblokjes met het kaneelpoeder en de sinaasappeljam. Rasp hier de sinaasappelschil naar smaak boven en roer door. Vul de cocottes tot net onder de rand met de appels.  

Stap 2: 
Kneed een kruimelig deeg van de boter, suiker en bloem. Verkruimel het deeg boven de appels. Bak de crumbles in circa 15 minuten op 180°C goudbruin in de airfryer. Houd er rekening mee dat de genoemde bereidingstijden per airfryer kunnen verschillen. 

Stap 3: 
Klop de mascarpone op met de vanillesuiker. Serveer de crumbles warm met een lepel mascarpone en garneer met een takje munt. 

Wil je de tarte tatin van de foto maken? Klik dan hier 

ONTDEK HIER ALLE ANDERE RECEPTEN VAN EVERY DAY FRY-DAY

Geef je waardering

tartetatin airfryer