Dit heerlijke hoofdgerecht maak je supermakkelijk in de airfryer. Danny deelt in zijn verrassende recept hoe je dit doet.

Danny Jansen

Ingredienten

2
Personen

  • 1 st bloemkool
  • 500 ml appelazijn
  • 2 st varkenshaas
  • peper en zout
  • 2 sneetjes brie
  • paar takjes tijm
  • 4 plakjes ontbijtspek
  • 150 g bloem
  • water
  • 200 g paneermeel
  • 450 g mini krieltjes

Bereidingswijze

30 minuten

Stap 1: 
Snijd de bloemkool in roosjes en marineer ze circa 15 minuten in een kom met de appelazijn.  

Stap 2: 
Verwarm de airfryer op 180 ºC. Houd er rekening mee dat de genoemde bereidingstijden per airfryer kunnen verschillen. 

Stap 3: 
Halveer de varkenshaasjes in de lengte en vul met de brie. Breng op smaak met peper en zout. Leg de tijmtakjes op de varkenshaasjes en wikkel ze in met spek. Besprenkel dan lichtjes met olie en leg de varkenshaasjes in de airfryer. Bak de varkenshaasjes circa 10 minuten. 

Stap 4: 
Doe de bloem in een kom en voeg net zoveel water toe tot het een beslag wordt. Haal de bloemkoolroosjes door het beslag en wentel ze dan door de paneermeel. 

Stap 5: 
Haal de varkenshaasjes uit de airfryer. Verdeel de aardappels en bloemkool over de airfryer en besprenkel met wat olie. Bak dit voor circa 5 minuten en hussel af en toe om. Leg na circa 5 minuten de varkenshaasjes op de bloemkool en aardappels en bak alles voor nog circa 5 minuten.Serveer de varkenshaas met de krieltjes en bloemkool.  

ONTDEK HIER ALLE ANDERE RECEPTEN VAN EVERY DAY FRY-DAY

Geef je waardering

Varkenshaas airfryer
Varkenshaas airfryer