Hugo Kennis

Ingredienten

4
Personen

  • zout en peper
  • 800 g aardappels
  • 4-5 uien
  • 2 tenen knoflook
  • olijfolie
  • 1 tak rozemarijn
  • 1-2 takjes tijm
  • nootmuskaat naar smaak
  • 200 ml slagroom
  • 300 g reblochon
  • 1/2 groene kool
  • 2-3 el witte wijnazijn
  • 1 el vloeibare honing
  • 2 el kappertjes

Extra nodig

  • Gietijzeren pan, evt. keukenmachine, nootmuskaatrasp

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten

1. Verwarm de oven voor op 210˚C. Breng een pan water met wat zout aan de kook.

2. Schil de aardappels, snijd ze in blokjes en kook ze beetgaar in het kokende water.

3. Pel intussen de uien en snijd ze in ringen of plakjes (evt. met behulp van de keukenmachine). Pel en snijd de knoflook.

4. Verhit 2-3 el olijfolie in een gietijzeren pan en bak de uien met de rozemarijn en tijm in 5-8 minuten lekker zacht. Breng op smaak met zout en peper en nootmuskaat.

5. Draai het vuur uit. Voeg de aardappelen toe en meng met de uien. Schenk de room erover. (je kan het gerecht ook in een ovenschaal bereiden).

6. Snijd de reblochon in plakken en verdeel over het gerecht. Plaats in de oven en bak 10 minuten, tot de kaas mooi gegratineerd is.

7. Snijd, terwijl la tartiflette in de oven staat, de kool in reepjes. Maak aan met de azijn, 4-5 el olijfolie en honing. Meng met de kappertjes.

8. Haal la tartiflette uit de oven en geef de groene kool-kappertjessalade erbij.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag? >

Geef je waardering

85
La tartiflette met groene kool-kappertjessalade
La tartiflette met groene kool-kappertjessalade