La tartiflette met groene kool-kappertjessalade
-
Verwarm de oven voor op 210˚C. Breng een pan water met wat zout aan de kook.
-
Schil de aardappels, snijd ze in blokjes en kook ze beetgaar in het kokende water.
-
Pel intussen de uien en snijd ze in ringen of plakjes (evt. met behulp van de keukenmachine). Pel en snijd de knoflook.
-
Verhit 2-3 el olijfolie in een gietijzeren pan en bak de uien met de rozemarijn en tijm in 5-8 minuten lekker zacht. Breng op smaak met zout en peper en nootmuskaat.
-
Draai het vuur uit. Voeg de aardappelen toe en meng met de uien. Schenk de room erover. (je kan het gerecht ook in een ovenschaal bereiden).
-
Snijd de reblochon in plakken en verdeel over het gerecht. Plaats in de oven en bak 10 minuten, tot de kaas mooi gegratineerd is.
-
Snijd, terwijl la tartiflette in de oven staat, de kool in reepjes. Maak aan met de azijn, 4-5 el olijfolie en honing. Meng met de kappertjes.
-
Haal la tartiflette uit de oven en geef de groene kool-kappertjessalade erbij.
Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag? >
0 reacties