Baba Ganoush met vruchtenrijst

4
Makkelijk
Baba Ganoush met vruchtenrijst

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Aubergines

Halveer de aubergines en snijd het vruchtvlees in met een scherp mesje.

Leg de aubergines in een schaal en schenk er een scheutje water op.

Dek af met plasticfolie en gaar de aubergines circa 5 minuten in de magnetron op 850 watt.

Vruchtenrijst

Snijd de abrikozen in stukjes.

Meng de abrikozen en rozijnen door de rijst en kook de rijst in een pan in circa 15 minuten gaar.

Tomatensalsa

Snijd de tomaatjes in partjes.

Meng ze in een kom met honing en sap van een halve citroen en breng op smaak met zout en peper.

Baba Ganoush

Pel de knoflook en snijd de knoflook fijn.

Pluk en hak de koriander fijn.

Meng in een kom de knoflook, koriander, sap van de halve citroen, tahin en komijnpoeder.

Schep het vruchtvlees met een lepel uit de aubergine, hak het fijn en schep het vruchtvlees in de kom.

Meng alles goed door elkaar en dek de kom af met aluminiumfolie om warm te houden.

Serveren

Verwarm een grillpan voor.

Halveer de broodjes en gril ze op de snijkant circa 5 minuten.

Leg de gegrilde broodjes op het bord en schep de Baba Ganoush erop.

Sprenkel er wat olijfolie en paprikapoeder over.

Serveer met de tomatensalsa en de notensla.

Ingredienten

4
Personen

Baba Ganoush met vruchtenrijst

  • 4 aubergines
  • 250 g cherrytomaatjes
  • 1 el honing
  • 1 citroen
  • zout
  • versgemalen peper
  • 6 teentjes knoflook
  • 0.25 bosje koriander
  • 2 el tahin
  • 2 tl komijnpoeder
  • 4 noten-muesliebollen

Vruchtenrijst

  • 100 g gedroogde abrikozen
  • 100 g rozijnen
  • 300 g zilvervliesrijst

Extra nodig:

  • plasticfolie
  • aluminiumfolie
Baba Ganoush met vruchtenrijst
Geef je waardering
4