De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

kip tandoori-wraps van de bbq

Kip tandoori-wraps van de BBQ is een regelrechte zomertopper. Dit recept wil je maken!

35 min kooktijd
Kip tandoori-wraps van de BBQ

Een recept van

Job en Perry

Miniatuurvoorbeeld

"Kip tandoori-wraps van de BBQ: een keer wat anders dan anders. Hoe lekker is het namelijk om de rijst door wraps te vervangen én de kip te grillen op de barbecue? Precies! Aan de slag."

Bereidingswijze

Stappenplan

  1. Steek de barbecue aan. Leg de kippendijen tussen twee vellen slagersfolie of bakpapier en sla plat met de achterkant van een zware pan.

  2. Doe de tandoori-pasta, yoghurt en olijfolie in een kom. Breng op smaak met een snuf zout en peper en leg hier de kip in. Meng goed en laat even marineren.

  3. Rasp, voor de dressing, de komkommer grof met de blokrasp en laat iets uitlekken in een zeef. Druk het vocht eruit. Snijd de munt fijn. Rasp de citroenschil. Pel en snijd de knoflook fijn. Meng de komkommer met de olie, honing, yoghurt, citroenschil, knoflook en munt. Pers de citroen erboven uit. Meng en breng op smaak met een snuf zout en peper. Zet in de koelkast.

  4. Snijd de cherrytomaatjes in kwarten. Pel en snijd de sjalot in fijne reepjes. Rasp de andere halve komkommer. Doe in een kom. Rasp de citroenschil erbij. Doe alles samen in een kom, pers de halve citroen erboven uit en meng de olijfolie erdoor. Zet in de koelkast.

  5. Neem de kip uit de marinade, leg op de barbecue en gril circa 4 minuten per kant.

  6. Verwarm de tortilla’s kort om en om op de barbecue. Maak wraps van de tandoori kip, salade en dressing.

‘Wat Eten We Vandaag?’ Hiermee wordt het voor iedereen een peulenschil om elke dag een lekkere, gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel te zetten. Gebaseerd op jullie wensen en voorkeuren bieden we 365 dagen per jaar een nieuw recept op alle platformen: op tv, online en social media.

Miniatuur

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker