De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

spaghetti met ansjovis en broccoli

Pel en snipper de uien zo fijn mogelijk. Pel en pers twee knoflooktenen. Giet de olie uit het blikje ansjovis in een pan en bak hierin zachtjes de uien en knoflook. Hak de ansjovisfilets fijn en voeg toe. Laat het geheel circa 10 minuten zachtjes bakken. Voeg de boter en room toe, roer goed door en haal van het vuur.

Kook ondertussen de spaghetti in ruim kokend water volgens de gebruiksaanwijzing. Snijd grote roosjes van de broccoli en halveer die. Verhit een laagje olijfolie in een koekenpan en bak de broccoliroosjes in 5 minuten bruin en knapperig. Breng op smaak met grof zeezout en peper.

40 min kooktijd
Spaghetti met ansjovis en broccoli

Een recept van

Hugo Kennis

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Pel en snipper de uien zo fijn mogelijk. Pel en pers twee knoflooktenen. Giet de olie uit het blikje ansjovis in een pan en bak hierin zachtjes de uien en knoflook. Hak de ansjovisfilets fijn en voeg toe. Laat het geheel circa 10 minuten zachtjes bakken. Voeg de boter en room toe, roer goed door en haal van het vuur.

Kook ondertussen de spaghetti in ruim kokend water volgens de gebruiksaanwijzing. Snijd grote roosjes van de broccoli en halveer die. Verhit een laagje olijfolie in een koekenpan en bak de broccoliroosjes in 5 minuten bruin en knapperig. Breng op smaak met grof zeezout en peper.

Scheur de ciabatta in stukken en maal deze in de keukenmachine tot broodkruim. Pel en kneus de twee andere knoflooktenen. Verhit een dikke laag olijfolie in een koekenpan met de twee tenen knoflook en de chilivlokken. Haal de knoflooktenen uit de olie en bak het broodkruim in de knoflookolie in circa 5 minuten goudbruin. Giet de pasta af en vang wat van het kookvocht op. Doe de pasta bij het uien-ansjovismengsel en voeg eventueel nog een beetje kookvocht van de pasta toe.

Serveren
Doe de spaghetti op een schaal, verdeel de broccoli en het gebakken broodkruim eroverheen.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker