De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

orzosalade

Dit snelle gerecht heeft een knipoog naar de Griekse keuken. Jet van Nieuwkerk vertelt je hoe je het moet maken in het programma. Lekker Snel!

30 min kooktijd
Orzosalade

Een recept van

Jet van Nieuwkerk

Jet van Nieuwkerk

"Orzosalade is een verrassend maar superlekker gerecht om te maken. Ik vind het lekker om het te serveren met keftedes en zelfgemaakte tzatziki. Een gerecht met een knipoog naar het zonnige Griekenland."

Bereidingswijze

Orzosalade

  1. Breng een pan water aan de kook. Kook de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet hierna af en doe in een saladekom.

     

    Als je niet van rauwe ui houdt kun je de ringen in een vergiet even afspoelen onder de koude kraan. Dan gaat de scherpte er vanaf.  

  2. Snijd de rode ui in dunne ringen. Snijd de olijven doormidden, de tomaten en de komkommer in partjes. Meng de groenten en de olijven met de olijfolie door de orzo in de saladekom.

  3. Serveer de orzosalade met de keftedes en tzatziki.

    Extra lekker met wat feta. Roer deze bij stap 3 door de orzosalade. Je kunt voor de gehaktballetjes ook prima kipgehakt gebruiken. 

Keftedes

  1. Hak de knoflook fijn. Meng het paneermeel, gehakt, oregano, paprikapoeder en het eitje goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.

  2. Rol hier gehaktballen van het gehaktmengsel van en duw deze een beetje plat. Bak deze in de olijfolie rondom gaar.

Tzatziki

  1. Rasp de komkommer met een grove rasp boven een kom en druk het vocht er in een zeef uit.

  2. Roer de komkommerrasp en de olijfolie door de yoghurt heen. Breng op smaak met peper, zout en citroensap.

    Voeg naar smaak verse knoflook toe aan de tzatziki.

Picnic x 24Kitchen

En de boodschappen? Die bestel je gemakkelijk in de Picnic-app. Met één klik in je mandje, morgen al op tafel. Altijd gratis thuisbezorgd!

Picnic logo

In Lekker Snel! deelt 24Kitchen-chef Jet van Nieuwkerk de allerlekkerste recepten die je binnen half uur op tafel kan zetten. 

Jet van Nieuwkerk

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker