Orzosalade
-
Breng een pan water aan de kook. Kook de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet hierna af en doe in een saladekom.
-
Snijd de rode ui in dunne ringen. Snijd de olijven doormidden, de tomaten en de komkommer in partjes. Meng de groenten en de olijven met de olijfolie door de orzo in de saladekom.
-
Serveer de orzosalade met de keftedes en tzatziki.
Keftedes
-
Hak de knoflook fijn. Meng het paneermeel, gehakt, oregano, paprikapoeder en het eitje goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
-
Rol hier gehaktballen van het gehaktmengsel van en duw deze een beetje plat. Bak deze in de olijfolie rondom gaar.
Tzatziki
-
Rasp de komkommer met een grove rasp boven een kom en druk het vocht er in een zeef uit.
-
Roer de komkommerrasp en de olijfolie door de yoghurt heen. Breng op smaak met peper, zout en citroensap.
1 reactie