De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Dominicaanse bonen à la Mounir

Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook.

40 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Dominicaanse bonen à la Mounir

Bereidingswijze

Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Verwarm een scheutje olie in een pan en fruit de ui en knoflook circa 4 minuten. Bestrooi met wat zout en versgemalen peper. Schil de wortel en bleekselderij en snijd in kleine blokjes. Voeg toe en bak circa 4 minuten mee. Halveer de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika's in kleine blokjes. Voeg driekwart van de paprikablokjes toe en bak circa 2 minuten mee. Pel de tomaten en prak ze fijn. Voeg de tomaten en de cacao toe en bak circa 5 minuten mee. Pers de limoen boven de pan. Spoel de bonen uit onder de kraan en laat goed uitlekken. Leg de visfilets op de groente en voeg de bonen toe. Schep wat van de groente over de vis laat de groente en vis circa 10 minuten stoven met de deksel op de pan. Hak de koriander en peterselie fijn. Bestrooi wat van de fijngehakte kruiden over de groente en voeg de kokosmelk toe.

Verdeel de rijst over borden en bestrooi met de fijngehakte kruiden. Leg de vis op de rijst en verdeel de gestoofde bonen en groente over de vis. Verdeel de overgehouden paprikablokjes over de groente.

Serveer met wat verse kokos of geraspte kokos.

Geen tijd om de Zin in de Zomer Special te kijken? Check dan Zomersmaken, de korte variant van de special. Heerlijk genieten, zodat je elke dag je portie wereldse inspiratie kunt opdoen. 

Kijk hier voor de recepten en meer inspiratie om jouw zomer lekkerder én makkelijker te maken

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.