Voorbereiding
-
Kook de macaroni gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de macaroni af en spoel koud af. Laat goed uitlekken, meng 1 eetlepel olijfolie door de macaroni. Bewaar de macaroni gekoeld in een afsluitbare bak.
-
Pel en snipper de sjalot voor de bieslooksaus. Smelt de roomboter in een klein pannetje. Voeg de sjalot toe, fruit tot het glazig is. Doe er een lepel bloem bij. Bak dit 2 minuten op matig vuur mee. Voeg al roerende met een garde beetje voor beetje de koude groentebouillon en kookroom toe. Kook de saus een paar minuten rustig door. Maak de saus op smaak met rasp en sap van een citroen, peper en zout. Mocht de saus naar wens te dik zijn, dan kun je altijd iets meer vocht doormengen. Bewaar de saus gekoeld in een afsluitbare bak.
-
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Blijf regelmatig doorroeren. Als de pijnboompitten goudbruin zijn meteen uit de pan scheppen om af te koelen. Bewaar de pijnboompitten in een afsluitbare bak.
-
Snijd de prei in ringen en was deze indien nodig. Bewaar de prei gekoeld in een afsluitbare bak.
-
Schil de groene asperges, snijd 1 cm van de kontjes af. Snijd de groene asperges in grote stukken. Zet een ruime pan water op het vuur. Blancheer de groene aspergestukjes in het kokende water voor 2 minuten. Schep de groene aspergestukjes in ijskoud water om terug te koelen. Bewaar de groene aspergestukjes gekoeld in een afsluitbare bak.
Afmaken
-
Verhit een grote bakpan. Bak de spinazie beetje voor beetje in wat olijfolie gaar. Schep de spinazie in een zeef om het kookvocht eruit te zeven met behulp van een lepel.
-
Verwarm de saus ondertussen in de magnetron voor 3 minuten op 600 watt. Snijd de bieslook in fijne ringetjes. Meng de bieslook door de warme saus.
-
Rasp de knoflook. Fruit de preiringen en de knoflook in wat olijfolie in een grote bakpan. Wanneer de prei zacht wordt voeg je de groene asperges, erwtjes, gebakken spinazie en koude macaroni toe. Voeg de bieslooksaus toe wanneer de pasta warm is.
-
Serveer de macaroni in een diep bord met de geroosterde pijnboompitten, geraspte Parmezaan en een lepel crème fraîche bovenop.
0 reacties