Mexicaanse vega tortilla’s

9
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Bereiding
Pel en snijd de knoflook fijn. Pel en snipper de ui.

Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui en knoflook.

Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes.

Verbrokkel de tofu boven de pan met ui en knoflook en voeg komijnpoeder en de tomatenpuree toe en bak kort mee. Breng op smaak met een beetje zoiut en versgemalen peper. Voeg de paprika en de bonen toe en warm goed door.

Verwarm de gordita’s volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Snijd de tomaten in plakjes. Maak de avocado’s schoon en snijd het vruchtvlees in partjes.

Snijd de limoenen in partjes.

Pluk de koriander.

 

Serveren
Verdeel de bonen-tofustoof, tomaten, avocado, limoenpartjes en koriander over de gordita’s.

Ingredienten

4
Personen

Voor de tortilla's

  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode ui
  • 1 rode paprika
  • 1 blok stevige tofu
  • 1 tl komijnpoeder
  • 2 el tomatenpuree
  • 400 g kidneybonen uit blik
  • olijfolie
  • 6 zoete tmoaten
  • 2 eetrijpe avocado's
  • 2 limoenen
  • 1 bosje koriander
  • 8 gordita's (kleine tortilla's)
Geef je waardering
9