De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

pannenkoeken

Pannenkoeken maak je natuurlijk zelf. Daarna kan je los met je favoriete zoete of hartige topping. Bibi deelt haar basisrecept voor de perfecte pannenkoekenmix. 

15 min voorbereidingstijd
Pannenkoeken

Een recept van

Bibi Loomans

Bibi Loomans

"Mijn tip: bak pannenkoeken in olie wanneer je nog niet zoveel ervaring hebt. Olie wordt namelijk veel heter dan boter én het kan niet verbranden. Meer ervaring? Maak ze dan met boter. Zo wordt je pannenkoek het allerlekkerst."

Bereidingswijze

Basisrecept pannenkoeken

  1. Schep de bloem in een kom en maak een kuiltje in de bloem.

  2. Schenk een beetje melk in het kuiltje en voeg de eieren toe en roer dit met een garde tot een glad mengsel en voeg vervolgens de rest van de melk toe.

  3. Breng op smaak met een snufje zout.

  4. Verhit een pan op het vuur.

  5. Voeg hier een flinke juslepel beslag aan toe en beweeg de pan zodat de hele bodem bedekt is.

  6. Maak na circa 2 minuten de kantjes los en draai de pannenkoek om. Bak kort aan en serveer de pannenkoek.

Hoe voorkom je dat je eerste pannenkoek mislukt?

Om te voorkomen dat de eerste pannenkoek mislukt, moet je de pan goed voorverwarmen. Check dit door een paar druppels water in de pan te gooien. Danst het water? Dan ben je klaar om te bakken. Zet wel meteen het vuur lager als je het beslag erin giet.

Pannenkoeken

Wat is lekker op een pannenkoek?

Alles wat jij zelf lekker vindt! Een pannenkoek heeft van zichzelf een neutrale smaak dus kan zowel zoet als hartig belegd worden. Een ouderwetse pannenkoeken beleg je met stroop, suiker, kaas of spek.

Miniatuur

Wat zijn de lekkerste pannenkoek-variaties?

Je zou denken dat pannenkoeken een Hollandse hap pur sang is, maar bijna elk land ter wereld kent een eigen variatie. Zo kom je 'm in Rusland tegen als blini’s, de Bánh xèo in Vietnam en in Frankrijk kennen ze de flinterdunne crêpe. In Amerika zijn ze juist weer fan van een wat dikke en luchtige variant.

Snel met Mil Kerst Crêpe-taart met chaivulling

Hoeveel pannenkoeken per persoon?

Gemiddeld kun je rekenen op 3 tot 4 pannenkoeken per persoon als ze als hoofdgerecht dienen. Voor stevig belegde pannenkoeken óf als onderdeel van een uitgebreidere maaltijd kun je uitgaan van 1 tot 2 pannenkoeken per persoon.

appelpannenkoek op een bord

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker