Stap 1
Schep de bloem in een kom en maak een kuiltje in de bloem.
Stap 2
Schenk een beetje melk in het kuiltje en voeg de eieren toe en roer dit met een garde tot een glad mengsel en voeg vervolgens de rest van de melk toe.
Stap 3
Breng op smaak met een snufje zout.
Stap 4
Verwarm een pan en bak het spek knapperig.
Stap 5
Voeg hier een pollepel beslag aan toe en beweeg de pan zodat de hele bodem bedekt is.
Stap 6
Maak na circa 2 minuten de kantjes los en draai de pannenkoek om. Strooi er kaas naar smaak overheen en bak ook deze kant circa 2 minuten.
Pannenkoeken serveren
Pannenkoeken kun je natuurlijk ook serveren zonder spek en kaas. Kies wat je zelf het lekkerst vindt. Wil je de pannenkoeken extra luchtig serveren, voeg dan een theelepel bakpoeder aan het beslag toe.
Variatie
Pannenkoeken kun je natuurlijk maken naar het bovenstaande recept, maar je kunt er ook de nodige variatie in gooien. Opties te over. Hieronder verzamelden we de beste opties.
>> Gember-kokospannenkoeken met banaan
>> Bananenpannenkoeken
>> Volkoren pannenkoeken met pittige kip
>> Smikkelpannenkoeken (in 3 varianten)
>> Pastinaakpannenkoeken met appel-cranberrycompote
>> Zalmpannenkoeken met oosterse dressing
>> Pannenkoeken-clubsandwich
>> Rood fruit pannenkoekentaart
>> Pannenkoeken met romige spinazie
>> Pannenkoeken met dulce de leche en havermoutkoekjes (Argentinië)
>> Hartige pompoenpannenkoeken
>> Pannenkoeken met groentegezichtje
>> Hartige en zoete pannenkoeken
>> Pannenkoeken gevuld met waterkers en geitenkaas
>> Hartige pannenkoekentaart met vitamineshake
Bekijk hier alle tips van Andy.