De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

pannenkoeken bakken

Er gaat niets boven een pannenkoek met jam, poedersuiker, appelstroop, spek, kaas - of wat je maar kan bedenken! Maar hoe bak je een goede pannenkoek? Hugo deelt zijn lekkerste pannenkoeken recept.

15 MIN
Pannenkoeken

Een recept van

Hugo Kennis

Miniatuurvoorbeeld

Bak je pannenkoeken met olie als je nog niet zoveel ervaring hebt met pannenkoeken bakken. Olie kan namelijk veel heter worden dan boter én het kan niet niet verbranden. Heb je wel wat meer ervaring? Dan kan je het beste aan de slag met boter. Zo wordt je pannenkoek het allerlekkerst.

Bereidingswijze

Stappenplan

  1. Schep de bloem in een kom en maak een kuiltje in de bloem.

  2. Schenk een beetje melk in het kuiltje en voeg de eieren toe en roer dit met een garde tot een glad mengsel en voeg vervolgens de rest van de melk toe.

  3. Breng op smaak met een snufje zout.

  4. Verhit een pan op het vuur.

  5. Voeg hier een pollepel beslag aan toe en beweeg de pan zodat de hele bodem bedekt is.

  6. Maak na circa 2 minuten de kantjes los en draai de pannenkoek om. Bak kort aan en serveer de pannenkoek.

Hoe voorkom je dat je eerste pannenkoek mislukt?

Hugo: "Om te voorkomen dat de eerste pannenkoek mislukt, moet je de pan goed voorverwarmen. Check dit door een paar druppels in de pan te gooien. Danst het water? Dan ben je klaar om te bakken. Zet wel meteen het vuur lager als je het beslag erin giet."

hugo

Wat is lekker op een pannenkoek?

Eigenlijk alles wat jij zelf lekker vindt! Een pannenkoek heeft van zichzelf een neutrale smaak dus kan zowel zoet als hartig belegd worden. Stroop, suiker, kaas of spek zijn erg populaire toppings. Maar ook deze toppings zijn het proberen waard.

Miniatuur

Wat zijn de lekkerste pannenkoek-variaties?

Je zou denken dat pannenkoeken een Hollandse hap pur sang is, maar bijna elk land ter wereld kent hun eigen variatie. Zo kom je 'm in Rusland tegen als blini’s, de Bánh xèo in Vietnam en in Frankrijk kennen ze de flinterdunne crêpe. Op die laatste pannenkoeken-variatie bedacht Miljuschka een geheel eigen twist.

Snel met Mil Kerst Crêpe-taart met chaivulling

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker