De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

kip in paprikasaus met tagliatelle

Hou jij van kip met tagiatelle? Heb je niet altijd zin om lang in de keuken te staan? Dan is dit een perfect gerecht. In een handomdraai zet je deze snelle pasta met paprikasaus en kip op tafel!

30 min (voor)bereidingstijd
Kip-paprikasaus-tagliatelle_24Kitchen_L.jpg

Een recept van

Hou jij van kip met tagliatelle? Heb je niet altijd zin om lang in de keuken te staan? Dan is dit een perfect gerecht. In een handomdraai zet je deze snelle pasta met paprikasaus en kip op tafel!

Bereidingswijze

Breng een pan met ruim water aan de kook en voeg de tagliatelle toe. Breng opnieuw aan de kook en kook de pasta op laag vuur in ca. 8 minuten al dente. Roer de pasta af en toe door.

Breng de kipfilets op smaak met de Italiaanse kruiden, zout en peper.

Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan en bak de kipfilets voor ongeveer 5 minuten per kant op middelhoog vuur of totdat ze aan beide kanten mooi bruin zijn. Zet de kipfilets even weg op een bord.

Laat de pot met gegrilde paprika’s uitlekken en doe ze daarna met de knoflook, tijm, cayennepeper (optioneel) en 1 el olijfolie in een blender en pureer tot een glad mengsel.

Doe de gepureerde paprikasaus in dezelfde koekenpan en laat het een paar minuten sudderen op laag vuur. Voeg de blokjes roomboter en 2 el Parmezaanse kaas toe en roer regelmatig door totdat alles is gesmolten. Voeg dan de kipfilets weer toe aan de pan en laat het geheel nog 3-5 sudderen totdat de kip helemaal gaar is.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

2 reacties

Heb dit vanavond gemaakt en ik vind het super lekker en snel op tafel. Zeker voor herhaling vatbaar!!!
Bianca Klink
11-08-2023
Snel, makkelijk, naar vooral echt heel erg lekker. Heb hem al verschillende keren gemaakt, ook als mijn kinderen kwamen eten. Allemaal vinden ze dit erg lekker.
Bart Burger
19-07-2024

Ook lekker