Breng een pan met ruim water aan de kook en voeg de tagliatelle toe. Breng opnieuw aan de kook en kook de pasta op laag vuur in ca. 8 minuten al dente. Roer de pasta af en toe door.
Breng de kipfilets op smaak met de Italiaanse kruiden, zout en peper.
Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan en bak de kipfilets voor ongeveer 5 minuten per kant op middelhoog vuur of totdat ze aan beide kanten mooi bruin zijn. Zet de kipfilets even weg op een bord.
Laat de pot met gegrilde paprika’s uitlekken en doe ze daarna met de knoflook, tijm, cayennepeper (optioneel) en 1 el olijfolie in een blender en pureer tot een glad mengsel.
Doe de gepureerde paprikasaus in dezelfde koekenpan en laat het een paar minuten sudderen op laag vuur. Voeg de blokjes roomboter en 2 el Parmezaanse kaas toe en roer regelmatig door totdat alles is gesmolten. Voeg dan de kipfilets weer toe aan de pan en laat het geheel nog 3-5 sudderen totdat de kip helemaal gaar is.
Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?
2 reacties