De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
Miniatuurvoorbeeld

Ik ben Hugo Kennis

Chef
Specialiteiten
Experimenteren met eten
Inspiraties
Mensen gelukkig maken met mijn gerechten
Favoriete ingrediënten
pure ingrediënten, vers uit de zee of van het land
Favoriete recept
Frisse parelcouscous met gebakken zalm

Hugo Kennis (1986) werd geboren in Eindhoven. Hij volgde een koksopleiding en studeerde Horecamanagement in Eindhoven en Tilburg. Zijn tweede passie ontwikkelde hij aan de Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg, waar hij naar de Musical- en Theateracademie ging. Hij speelde een rol in de musical SpangaS Live! en maakt tegenwoordig met zijn collega-acteurs Marius en Jasper Gottlieb het internetprogramma De Worsten van Babel, waarin ze met een vette knipoog experimenteren met eten.

Eten is voor Hugo altijd meer geweest dan een noodzaak: hij ziet het meer als een beleving. Voor mensen koken geeft hem naar eigen zeggen extreem veel voldoening. De reden dat hij ooit begonnen is met koken is dan ook dat hij mensen daarmee gelukkig kan maken en altijd voor een verrassing kan zorgen.


Aan de ene kant beschouwt Hugo koken als een vorm van kunst: het combineren van smaken en structuren en die bij elkaar brengen. In dat opzicht is zijn grote idool Heston Blumenthal, de eigenaar en chef-kok van het meerdere malen tot beste restaurant ter wereld uitgeroepen The Fat Duck, die veel experimenteert met eten en bereidingen.

Aan de andere kant is het volgens Hugo ook een kunst om zo puur mogelijke producten, die rechtstreeks van het land of uit de zee komen, in hun waarde te laten.

Met coquilles doe je Hugo altijd een plezier, net als met een mooi rosé gebakken eendenborst. Serveer er een goed glas wijn bij en zijn avond kan niet meer stuk. Dat is dan ook een van zijn favoriete bezigheden: lekker eten en wijn drinken met vrienden.

Bij 24Kitchen presenteert Hugo het programma Smaakpupillen, waarin hij met kinderen kookt, zodat zij thuis minimaal één avond in de week de keuken van hun ouders kunnen overnemen. De nieuwsgierigheid en het aanstekelijke enthousiasme van Hugo in combinatie met zijn kennis van koken maken hem de ideale mentor.

Ook is Hugo te zien in het programma
 Grenzeloos Koken. In dit programma brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je

Een andere serie waar Hugo aan deelneemt op 24Kitchen is
 De Makkelijke Maaltijd on Tour. De 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker!

 

Mijn recepten

Recepten van Hugo Kennis

Toon alle recepten van Hugo Kennis