Hugo Kennis

Ingredienten

2
Personen

  • 400 g niet al te kleine krieltjes, of kleine vastkokende aardappelen
  • zout en peper
  • 150 g artisjokharten (pot, liefst op olie)
  • 3 el kapperappeltjes
  • 3 el kappertjes
  • 1,5 citroen
  • 1 bos peterselie
  • 50 g bloem
  • 200 g boter
  • 1 el extra vergine olijfolie
  • 2 rogvleugels (viswinkel)

Bereidingswijze

Totale tijd: 25 minuten

1. Boen de aardappels schoon en kook ze in gezouten water in 15-20 minuten gaar.

2. Laat intussen de artisjokharten, kapperappeltjes en kappertjes goed uitlekken. Pers de citroen uit. Hak de peterselie fijn.

3. Bestrooi de roggevleugels met zout en peper en wentel ze in de bloem.

4. Snijd de artisjokharten in partjes. Smelt drie kwart van de boter in een steelpan op niet al te hoog vuur. Laat iets bruin worden. Roer het citroensap, de artisjok, kapperappeltjes, kappertjes en bijna alle peterselie erdoor. Breng op smaak met peper en houd warm.

5. Giet de aardappels af en doe terug in de pan. Druk met een vork de aardappels een voor een iets plat, zodat ze net openbarsten. Breng ze op smaak met zout en peper.

6. Verhit een grote koekenpan. Smelt de rest van de boter met de olijfolie in de hete pan. Bak de roggevleugels in 3-4 minuten per kant gaar en bruin.

7. Verdeel de aardappels over borden. Leg de roggevleugels ernaast en schep de saus over vis en aardappels. Garneer met de achtergehouden peterselie.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

Geef je waardering

108
Rogvleugel met artisjok, kapperappeltjes & crushed potatoes