De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

rogvleugel met artisjok, kapperappeltjes & crushed potatoes

Indruk maken op gasten? Met deze rogvleugel met artisjok, kapperappeltjes & crushed potatoes zit je altijd goed! Makkelijk, snel en weer eens wat anders dan normaal.

Rogvleugel met artisjok, kapperappeltjes & crushed potatoes

Een recept van

Hugo Kennis

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

1. Boen de aardappels schoon en kook ze in gezouten water in 15-20 minuten gaar.

2. Laat intussen de artisjokharten, kapperappeltjes en kappertjes goed uitlekken. Pers de citroen uit. Hak de peterselie fijn.

3. Bestrooi de roggevleugels met zout en peper en wentel ze in de bloem.

4. Snijd de artisjokharten in partjes. Smelt drie kwart van de boter in een steelpan op niet al te hoog vuur. Laat iets bruin worden. Roer het citroensap, de artisjok, kapperappeltjes, kappertjes en bijna alle peterselie erdoor. Breng op smaak met peper en houd warm.

5. Giet de aardappels af en doe terug in de pan. Druk met een vork de aardappels een voor een iets plat, zodat ze net openbarsten. Breng ze op smaak met zout en peper.

6. Verhit een grote koekenpan. Smelt de rest van de boter met de olijfolie in de hete pan. Bak de roggevleugels in 3-4 minuten per kant gaar en bruin.

7. Verdeel de aardappels over borden. Leg de roggevleugels ernaast en schep de saus over vis en aardappels. Garneer met de achtergehouden peterselie.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

‘Wat Eten We Vandaag?’ Hiermee wordt het voor iedereen een peulenschil om elke dag een lekkere, gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel te zetten. Gebaseerd op jullie wensen en voorkeuren bieden we 365 dagen per jaar een nieuw recept op alle platformen: op tv, online en social media.

Miniatuur

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker