Het is weer tijd voor een échte Hollandse pot! Het heerlijke draadjesvlees heeft helaas één nadeel en dat is de wachttijd.

Ingredienten

4
Personen

  • 500 g sukadelappen
  • 4 el boter
  • 1 grote ui, grof gesnipperd
  • 2 tenen fijngehakte knoflook
  • 300 ml runderbouillon
  • 3 el azijn
  • 2 laurierbladeren
  • 2 kruidnagels
  • zout en peper
  • 1 el maïzena
  • 1 tl geraspte nootmuskaat
  • 800 g kruimige aardappelen
  • 400 g sperziebonen

Bereidingswijze

Totale tijd: 4 uur

Verhit een braadpan en laat de boter daarin smelten.

Bestrooi de sukadelappen met wat peper en zout en bak beide kanten van het vlees een aantal minuten tot het bruin is. Leg het vlees daarna op een bord.

Fruit de ui en knoflook in dezelfde braadpan. Voeg de runderbouillon, azijn, laurier en kruidnagel toe en breng aan de kook.

Leg het vlees in de bouillon, doe het deksel op de pan en laat het vlees gaar stoven op laag vuur, voor ongeveer 3 tot 3½ uur. Houd de pan ondertussen in de gaten. Keer het vlees halverwege om en voeg een scheutje water toe wanneer de pan droog lijkt te koken.

Schil de aardappelen indien gewenst, snijd in gelijke stukken en spoel af met koud water. Kook de aardappelen in ca. 20 minuten gaar. Giet het water af en laat ze even droogstomen.

Maak de sperziebonen schoon en snijd de harde uiteindes eraf. Breng een flinke laag water aan de kook en kook de sperziebonen in zo’n 10 minuten gaar. Giet ze daarna af.

Vlak voor het serveren kun je de saus van het vlees binden met maïzena voor een dikkere jus.

Serveer het draadjesvlees met de aardappelen, sperziebonen en jus en bestrooi met de nootmuskaat.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag

Geef je waardering

237
Draadjesvlees met aardappelen en sperziebonen
Draadjesvlees met aardappelen en sperziebonen P