De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

Originele pasta carbonara

Spaghetti carbonara is een grote favoriet uit de Italiaanse keuken. Wij delen het superlekkere en snelle recept. 

15 MIN
pasta carbonara

Pasta carbonara is één van de makkelijkste - en lekkerste - gerechten uit de Italiaanse keuken. Loopt het water jou ook in de mond bij het zien van zo'n prachtig bord vol romige spaghetti? Met slechts 4 ingrediënten en 15 minuten staat deze pasta carbonara op tafel!

Miljuschka Witzenhausen

Bereidingswijze

  1. Splits de eieren.
  2. Kook de spaghetti beetgaar.
  3. Snijd de pancetta in dunne reepjes en bak ze in circa 6 minuten half krokant.
  4. Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas.
  5. Als de pancetta een beetje krokant is, doe je de spaghetti rechtstreeks uit de pan bij de pancetta. Voeg ook de Parmezaanse kaas toe.
  6. Giet een beetje kookvocht van de spaghetti over de kaas heen zodat het smelt. Dan draai je het vuur uit.
  7. Kluts de eidooiers kapot en doe ze bij de spaghetti. Roer goed, zodat de eieren niet stollen, maar een romige saus worden.

Pasta carbonara serveren

Serveer de traditionele pasta carbonara met extra geraspte Parmezaanse kaas en pancetta of spek. 

Smaakt naar meer? Dit zijn onze lekkerste spaghetti-recepten! >

Het geheim van originele pasta carbonara

Pasta carbonara maken is absoluut niet moeilijk. Het enige wat je nodig hebt om dit traditionele Italiaanse gerecht op tafel te krijgen is goede spaghetti, olie, pancetta, Parmezaanse kaas en natuurlijk eieren. Die je absoluut niet mag laten stollen. Even opletten is dus noodzakelijk. Want, in tegenstelling tot wat veel mensen denken: er gaat geen room in het gerecht. 

24Kitchen's chef Estée Strooker over hét geheim van een bord romige spaghetti: 'Die romigheid krijg je van de eidooiers.'

Hoe maak je zo'n romige carbonara-saus?

Maar hoe maak je dan zo'n zalige romige carbonara-saus? Estée loodst je er in de video stap voor stap doorheen. Een paar belangrijke tips & trucs van de chef:

  1. Bak de pancetta niet helemaal uit. 'Juist zo'n beetje vet maakt het extra lekker. Zeker voor de structuur.'
  2. Schep de pasta rechtstreeks uit het water bij de pancetta: door het vocht en het beetje bloem dat nog aan de spaghetti kleeft, krijg je een mooie binding van de saus.
  3. Voorkom scrambled eggs door het vuur uit te doen voor je de eidooiers toevoegt. Roer ze meteen goed door zodat ze niet stollen en serveer de pasta carbonara direct.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker