De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

originele pasta carbonara

Spaghetti carbonara is een grote favoriet uit de Italiaanse keuken. Miljuschka deelt haar superlekkere en snelle recept. 

15 min kooktijd
pasta carbonara

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

miljuschka witzenhausen aan de kust

"Pasta carbonara is één van de makkelijkste - en lekkerste - gerechten uit de Italiaanse keuken. Loopt het water jou ook in de mond bij het zien van zo'n prachtig bord vol romige spaghetti? Met slechts 4 ingrediënten en 15 minuten staat deze pasta carbonara op tafel!"

Bereidingswijze

  1. Splits de eieren.
  2. Kook de spaghetti beetgaar.
  3. Snijd de guanciale in blokjes en bak ze in circa 6 minuten half krokant.
  4. Rasp ondertussen de Pecorino.
  5. Als de guanciale een beetje krokant is, doe je de spaghetti rechtstreeks uit de pan bij de guanciale. Voeg ook de Pecorino toe.
  6. Giet een beetje kookvocht van de spaghetti over de kaas heen zodat het smelt. Dan draai je het vuur uit.
  7. Kluts de eidooiers kapot en doe ze bij de spaghetti. Roer goed, zodat de eieren niet stollen, maar een romige saus worden.
  8. Serveer de traditionele pasta carbonara met extra geraspte Pecorino en guanciale.

 

Het geheim van originele pasta carbonara

In een goede pasta carbonara gaat absoluut geen room. Aan een goede spaghetti, eieren en Parmezaanse kaas heb je meer dan genoeg. Daarnaast is een goede pancetta ook erg belangrijk. De gouden tip is om de pancetta niet helemaal uit te bakken, juist zo'n beetje vet is extra lekker voor de structuur. 

pasta carbonara

Hoe maak je zo'n romige carbonara-saus?

Schep de pasta rechtstreeks uit het water bij de pancetta. Door het vocht en het beetje bloem dat nog aan de spaghetti kleeft, krijg je een mooie binding van de saus

miljuschka tip

Hoe voorkom je dat je eieren gaan stollen?

Zet het vuur uit voor je de eidooiers toevoegt. Roer ze meteen goed door zodat ze niet stollen en serveer de pasta carbonara direct. 

Pasta in pan

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

4 reacties

Kinky
Luke Van druten
18-04-2023
Kinky
Luke Van druten
18-04-2023
Super snel en erg lekker👍🏽
Xenia Masius
20-04-2023
Ja lekker! Als je echt klassiek het recept wil volgen, dan doe je drie eidooiers en één heel ei in een kommetje en roer daar de geraspte pecorino door. Als je een lekkere dikke klonterige pap hebt dan is dat je basis voor de romige "saus".
Bak de guanciale, gooi de beetgare spaghetti erbij in de pan en schep er met een lepel een paar scheppen kookwater bij. Roer een paar keer flink door, haal de pan van het vuur en laat het geheel een beetje afkoelen (blijven doorroeren). Giet dan je ei met pecorino mengsel over de pasta en roer goed door totdat het romig wordt. Serveren met nog een bergje pecorino erop en wat peper.
Edward Brosens
09-08-2023

Ook lekker