- Splits de eieren.
- Kook de spaghetti beetgaar.
- Snijd de guanciale in blokjes en bak ze in circa 6 minuten half krokant.
- Rasp ondertussen de Pecorino.
- Als de guanciale een beetje krokant is, doe je de spaghetti rechtstreeks uit de pan bij de guanciale. Voeg ook de Pecorino toe.
- Giet een beetje kookvocht van de spaghetti over de kaas heen zodat het smelt. Dan draai je het vuur uit.
- Kluts de eidooiers kapot en doe ze bij de spaghetti. Roer goed, zodat de eieren niet stollen, maar een romige saus worden.
- Serveer de traditionele pasta carbonara met extra geraspte Pecorino en guanciale.
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
originele pasta carbonara
Spaghetti carbonara is een grote favoriet uit de Italiaanse keuken. Miljuschka deelt haar superlekkere en snelle recept.
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Een recept van
"Pasta carbonara is één van de makkelijkste - en lekkerste - gerechten uit de Italiaanse keuken. Loopt het water jou ook in de mond bij het zien van zo'n prachtig bord vol romige spaghetti? Met slechts 4 ingrediënten en 15 minuten staat deze pasta carbonara op tafel!"
Bereidingswijze
Het geheim van originele pasta carbonara
In een goede pasta carbonara gaat absoluut geen room. Aan een goede spaghetti, eieren en Parmezaanse kaas heb je meer dan genoeg. Daarnaast is een goede pancetta ook erg belangrijk. De gouden tip is om de pancetta niet helemaal uit te bakken, juist zo'n beetje vet is extra lekker voor de structuur.
Hoe maak je zo'n romige carbonara-saus?
Schep de pasta rechtstreeks uit het water bij de pancetta. Door het vocht en het beetje bloem dat nog aan de spaghetti kleeft, krijg je een mooie binding van de saus
Hoe voorkom je dat je eieren gaan stollen?
Zet het vuur uit voor je de eidooiers toevoegt. Roer ze meteen goed door zodat ze niet stollen en serveer de pasta carbonara direct.
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
Laat weten wat je van dit recept vindt
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
4 reacties
Bak de guanciale, gooi de beetgare spaghetti erbij in de pan en schep er met een lepel een paar scheppen kookwater bij. Roer een paar keer flink door, haal de pan van het vuur en laat het geheel een beetje afkoelen (blijven doorroeren). Giet dan je ei met pecorino mengsel over de pasta en roer goed door totdat het romig wordt. Serveren met nog een bergje pecorino erop en wat peper.