Deze lobster-roll met bieslookmayonaise past perfect bij een zonnige dag. Laat het smaken ! 

Miljuschka Witzenhausen

Ingredienten

8
Porties

Briochedeeg

  • 250 g patentbloem
  • 15 g kristalsuiker
  • 5 g fijn zout
  • 15 g verse gist of 6 g gedroogde gist
  • 75 g volle melk
  • 75 g eieren (2 stuks)
  • 88 g boter
  • 1 eidooier

Kreeften

  • 2 kreeften
  • 2 l bouillon
  • 50 g boter

Garnering

  • 1/2 citroen, rasp
  • mayonaise
  • bieslook
  • kropsla

Bereidingswijze

Totale tijd: 40 minuten

Briochedeeg  

Stap 1: 

Meng de bloem met de suiker en het zout. Los de gist op in lauwwarme melk (20 ˚C max). Voeg dit melkmengsel en de eieren toe aan de bloem. Kneed samen tot een soepel deeg. 

Stap 2: 
Snijd ondertussen de koude boter in kleine blokjes en voeg in delen toe en kneed door tot een soepel deeg. Maak een mooie bol van het deeg en laat dit 1,5 uur rijzen buiten de koelkast. Zet daarna voor 6 uur in de koeling. 

Stap 3: 
Verdeel het deeg in stukken van 50 g en vorm tot langwerpige puntjes. Laat een uur rijzen. 

Stap 4: 
Verwarm de oven voor op 190 ˚C. Klop een eidooier los en bestrijk de broodjes. Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak ze ongeveer 15-20 minuten af in de oven.  

Kreeften 

Stap 1: 
Breng een ruime pan met de bouillon aan de kook. Kook de kreeften in 4 minuten gaar. Laat afkoelen en haal het vlees uit de staart en scharen en snijd in grove stukken.  

Stap 2: 
Verhit een koekenpan met de boter en laat de boter rustig bruin kleuren. Smoor hier heel kort de stukken kreeft in. 

Serveren 
Snijd de broodjes in de lengte open. Mix de mayonaise met de bieslook en smeer op het broodje. Leg er een blaadje sla in en beleg met de kreeft. Rasp de citroen over de broodjes. 

Geef je waardering

11
LOBSTER ROLL.jpg
LOBSTER ROLL 2.jpg