De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

lobster-roll met bieslookmayonaise

Deze lobster-roll met bieslookmayonaise past perfect bij een zonnige dag. Laat het smaken ! 

40 min voorbereidingstijd
LOBSTER ROLL.jpg

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

miljuschka witzenhausen aan de kust

Deze lobster-roll met bieslookmayonaise past perfect bij een zonnige dag. Laat het smaken ! 

Bereidingswijze

Briochedeeg
1) Begin met het maken van het briochedeeg. Hiervoor meng je de melk met suiker en het zout. Gebruik je verse gist dan los je deze op in lauwwarme melk. Zeker niet te heet laten worden dan gaat de gist ‘dood’. Ongeveer 20 graden is warm zat. Zodra het koude van de melk af is, is het eigenlijk voldoende. Voeg je gistmengsel bij de kom met de bloem. Voeg hier de eieren bij en meng dit met de deeghaak tot een soepel deeg.

2) Maak van de boter kleine blokjes en zet deze even in de vriezer of wat langer in de koelkast. Ze hoeven niet bevroren te zijn maar wel zo koud mogelijk.

3) Het volgende onderdeel gaat het makkelijkste met je handen. Voeg elke keer wat van de blokjes boter toe en kneed dit zo snel mogelijk (anders smelt de boter weer door de warmte van je handen) tot een mooi soepel deeg.

4) Vorm het deeg nu in een bol en leg dit in een kom die je een beetje met olie inwrijft. Dit om te voorkomen dat het deeg straks aan de kom vastzit geplakt. Laat het eerst een 90 minuten rijzen buiten de koelkast. Dek de kom wel af met een (schone) theedoek.

5) Zet het deeg daarna nog eens 6 uur in de koelkast afgedekt.

6) Na het rijzen maak je stukjes van het deeg die allemaal ongeveer 50 gram moeten wegen. Het komt natuurlijk niet supernauw maar hoe gelijker het gewicht, des te gelijkmatiger je broodjes worden. Vorm de stukjes deeg tot puntjes.

7) Leg ze nu op een bakplaat bekleed met bakpapier, dek weer af met een theedoek en laat ze weer een uur rijzen (buiten de koeling)

8) Verwarm de oven nu voor op 190˚C.

9) Voor je de broodjes de oven in schuift klop je een eidooier los en daarmee kwast je de broodjes in. Dan worden ze mooi glanzend bruin. Schuif ze met bakplaat en al de oven in en bak ze in ongeveer 15-20 minuten gaar en goudbruin.

Kreeften
1) Kreeften bereiden kan nog wel eens een schrikbeeld zijn voor mensen, maar wil je geen kreeft gebruiken dan kun je ook kant- en klare rivierkreeftjes gebruiken. Anders bereid je de kreeften als volgt:

2) Zet een grote pan met bouillon op en breng dit aan de kook. De kreeften maak je dood door een mes in het midden van de koppen te drukken. Doe dit in een beweging. Of vraag je visboer om dit te doen. Haal de elastiekjes eraf van de klauwen en kook de kreeften vervolgens in vier minuten gaar.

3) Laat ze nu iets afkoelen. Het vlees haal je nu uit de staart en uit de scharen en snijd het in niet te kleine stukken.

4) Bak de kreeften vervolgens in gebruinde boter in de koekenpan. Hiervoor laat je de boter eerst rustig bruin kleuren en daarna voeg je de stukken kreeft toe.

Serveren
1) Snijd de brioche puntjes in de lengte open.

2) Maak nu een sausje door de mayonaise te mengen met de bieslook en besmeer het broodje hier lekker dik mee. Leg er nu een blaadje sla in en eindig met lekker veel van het kreeftenvlees.

Miljuschka gaat opnieuw op reis en deze keer laat ze de wondere wereld zien van het bakken. En extra leuk: ze laat zien dat ook jij thuis heel simpel een heerlijk baksel uit de oven kan toveren.

 

Bak met Miljuschka

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker