De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
miljuschka witzenhausen aan de kust

Ik ben Miljuschka Witzenhausen

Chef
Specialiteiten
Bakken
Inspiraties
Haar gezin
Favoriete ingrediënten
Groenten uit de moestuin

“Eten is ademen. Een eerste levensbehoefte. Maar ook een manier om emoties te uiten, herinneringen te creëren en te communiceren.”
Miljuschka Witzenhausen (1985) ken je misschien van haar televisiegeschiedenis als presentatrice en actrice bij onder andere TMF en BNN. Tegenwoordig is ze vooral bezig met haar allergrootste hobby – en die van ons: koken.

Hoewel ze vanaf jongs aan al veel met koken en eten bezig is geweest, heeft Miljuschka haar passie herontdekt na de geboorte van haar zoon. Meer thuis, meer tijd en meer behoefte om te zorgen voor een ander. Haar liefde toont ze met ambachtelijke gerechten, waarbij ze grote projecten (zoals een hele haas of ingewikkelde taart) niet schuwt. Haar huishouden is een zoete inval, met vrienden die graag onverwacht over de vloer komen, een hongerige man en veel kinderen. En altijd is er voor iedereen eten. “Eigenlijk ben ik gewoon een overijverige huismoeder”, zegt ze bescheiden.


Haar recepten barsten van karakter en smaak, en variëren van gezonde soepjes tot extravagante schotels. Het hele palet van de natuur komt aan bod, van kop tot staart, de groentes het liefst uit haar eigen moestuin waar ze fanatiek verbouwt. Want als je gewoon met de natuur meeleeft, eet wat er per seizoen beschikbaar is, krijg je binnen wat je nodig hebt – zo is Miljuschka’s overtuiging.


De zogenoemde kookgodin is nooit bang geweest voor bijzonder eten. Zo is haar favoriete gerecht al vanaf haar eerste vakanties in Zuid-Europa escargots (wijngaardslakken). Op buitenlandse tripjes is het een dierbare traditie om naar de bakker, slager en andere specialisten te gaan en zo veel mogelijk onbekende producten te kopen.
En dat terwijl ze opgroeide in een veel traditioneler omgeving, waarin dagelijkse boodschappen gedaan werden en vanaf een uur of drie ’s middags oma de keuken in ging om het avondeten voor te bereiden, altijd Hollands. Eenmaal in de pubertijd was Miljuschka klaar met ‘gewoon eten’, ging ze zelf de keuken in, en kocht ze samen met haar toenmalige chefkok-vriendje stukjes truffel en ganzenvlees van haar zakgeld.

Haar grote passie voor koken bleef niet onopgemerkt, want in 2014 werd zij gevraagd als columniste bij culinair blog Culy.nl, is zij ook ambassadrice voor de Youth Food Movement van slowfood.nl en schrijft ze vier keer per maand een recept voor vogue.nl.

In oktober 2017 heeft Miljuschka een nieuw kookboek uitgebracht, genaamd Miljuschka's Street Food Vietnam. Dit boek is het vervolg op de gelijknamige 24Kitchen-serie. In 8 hoofdstukken neemt Miljuschka je mee door de verschillende regio's, streken en steden van Vietnam, aan de hand van de lekkerste én typisch Vietnamese gerechten. In dit gloednieuwe boek doet Miljuschka uitgebreid verslag van de reis die ze maakte voor het programma Miljuschka's Street Food Vietnam. Ze reisde van het noorden naar het zuiden van Vietnam, op zoek naar de culinaire schatten, verborgen geheimen en eetbare parels die je op elk hoekje van de straat (of rivier) kan vinden.
Miljuschka reisde onlangs naar Amerika om het verhaal achter de grote trend van nu te ontdekken: food trucks. De steden die ze bezoekt, food truck eigenaren en haar recepten zie je in Miljuschka's Food Trucks.

Ook is Miljuschka te zien in het programma De Makkelijke Maaltijd on Tour. In dit programma helpen 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker!


Bovendien maakt Miljuschka deel uit van het programma Grenzeloos Koken, waarin onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken brengen. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

Een andere mooie reis die Miljuschka mocht afleggen was naar Mexico. In het programma Miljuschka in Mexico neemt ze je in zes afleveringen mee in de Mexicaanse eetcultuur en proeft ze heerlijke gerechten.

Miljuschka is ook helemaal thuis in het bakken. In haar programma Bak met Miljuschka neemt ze je mee in de wondere wereld van het bakken. Een perfect bakprogramma voor de fanatieke thuisbakker tot beginnende deegroller.

Naast dit alles zet Miljuschka zich ook nog in voor de mensen die iets minder tijd hebben om te koken. In haar programma Snel met Miljuschka laat ze zien dat je ook met minder tijd een heerlijk gerecht op tafel kan zetten. Snel met Miljuschka heeft inmiddels meerdere editie's: Frisse start en Kerst
 

 

Mijn recepten

Recepten van Miljuschka Witzenhausen

Toon alle recepten van Miljuschka Witzenhausen