De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gegratineerde oesters

Oesters, you hate it or love it! Ik ben er dol op. En met kaas eroverheen eigenlijk iedereen. Probeer dit gegratineerde oesterrecept van Miljuschka Masterclass Kersteditie.

15 min voorbereidingstijd
Gegratineerde oester

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

miljuschka witzenhausen aan de kust

"Het openen van oesters lijkt misschien lastig, maar met een beetje oefening kan iedereen het! Lees hier hoe je het beste oesters kunt openen."

Bereidingswijze

Gegratineerde oesters

  1. Verwarm de oven op 190°C. 

  2. Open de oesterschelpen met een oestermes en een theedoek. Snijd de oesters los. Leg ze terug in de onderste schelpen en leg op een bakplaat gevuld met grof zeezout.

  3. Hak de knoflook, sjalot en bieslook fijn. 

  4. Smelt de boter en voeg knoflook en sjalot toe en laat 2 minuutjes bakken. Voeg de fijngehakte bieslook toe.

  5. Doe een scheutje Pernod in de pan en laat dit goed warm worden. Flambeer de knoflook, sjalot en bieslook. 

    Geen gasfornuis? Verwarm de Pernod in de pan. Zet het fornuis uit en steek de drank (voorzichtig!) aan met een lange lucifer of aansteker. Laat de vlam doven.

  6. Haal de pan van het vuur en meng het broodkruim, de geraspte Parmezaan en de rasp van een halve grapefruit erdoor. Breng op smaak met peper.

  7. Verdeel het mengsel over de oesters. Bak de oesters 10 minuten in de oven, eventueel de laatste minuten onder de grill.

Welke wijn bij oesters?

Een lichte, minerale en goed gekoelde Chablis. De frisheid van deze witte wijn past goed bij de zilte en romige smaken van de gegratineerde oesters.  

Miniatuur

Wat voor bier bij oesters?

Probeer een licht, sprankelend bier zoals een Belgisch witbier (witbier) of een saison. De citrusachtige en licht kruidige tonen van deze bieren passen goed bij de zilte smaak van de oesters en vormen een verfrissend contrast.  

Miniatuurvoorbeeld

Welk alcoholvrij drankje bij oesters?

Probeer een alcoholvrije mousserende wijn of een bruisend mineraalwater met een schijfje citroen of limoen. De bubbels en het frisse citrusaroma zullen goed samengaan met de gegratineerde oesters.  

Miniatuur

In Miljuschka Masterclass Kersteditie deelt Miljuschka de gouden tips voor een onvergetelijke en geslaagd kerstdiner.

Miljuschka Masterclass Kersteditie.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker