Gegratineerde oesters
-
Verwarm de oven op 190°C.
-
Open de oesterschelpen met een oestermes en een theedoek. Snijd de oesters los. Leg ze terug in de onderste schelpen en leg op een bakplaat gevuld met grof zeezout.
-
Hak de knoflook, sjalot en bieslook fijn.
-
Smelt de boter en voeg knoflook en sjalot toe en laat 2 minuutjes bakken. Voeg de fijngehakte bieslook toe.
-
Doe een scheutje Pernod in de pan en laat dit goed warm worden. Flambeer de knoflook, sjalot en bieslook.
-
Haal de pan van het vuur en meng het broodkruim, de geraspte Parmezaan en de rasp van een halve grapefruit erdoor. Breng op smaak met peper.
-
Verdeel het mengsel over de oesters. Bak de oesters 10 minuten in de oven, eventueel de laatste minuten onder de grill.
0 reacties