Voorbereiden
Bereid de barbecue voor op indirect grillen en op een temperatuur van 165°C.
Pulled chicken coleslaw
Stap 1:
Gaar de kip indirect en tot een kerntemperatuur van 78°C. Dit duurt circa 30 minuten.
Stap 2:
Laat de kip een beetje afkoelen. Trek de kip met 2 vorken of met je handen uit elkaar. Meng de kip met de pulled-chicken-kruiden.
Stap 3:
Voeg de rabarber, ketchup, water, bruine suiker, azijn, Worcestershiresaus en de chipotle-saus toe aan de pan. Laat het geheel op laag vuur circa 10 minuten zachtjes koken totdat de rabarber helemaal uit elkaar gevallen is. Voeg eventueel nog extra water toe als de saus te dik is. Breng op smaak met peper en zout.
BBQ-tip:
Wil je liever een gladde saus? Pureer dan glad in de blender.
Serveren
Stap 1:
Snijd de Italiaanse bollen doormidden. Hol de bovenkant uit zodat er straks meer kip in kan en grill kort op de bbq.
Stap 2:
Beleg de broodjes met een blaadje kropsla, coleslaw en de pulled chicken. Lepel tenslotte een beetje van de bbq-saus over de kip.
BBQ-tip:
Schenk de rest van de bbq-saus in een schone, afgesloten pot. Laat afkoelen en zet in de koelkast. Deze saus kun je minimaal een week in de koelkast bewaren.
Meld je aan en praat mee