De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

broodje pulled chicken met zelfgemaakte bbqsaus

Er gaat niets boven een heerlijk broodje pulled chicken van de BBQ! En daarom delen onze barbeque-helden het lekkerste recept met een zelfgemaakte bbqsaus. Één ding is zeker: het smaakt naar meer! 

15 min voorbereidingstijd
Broodje pulled chicken met zelfgemaakte bbqsaus

Een recept van

Er gaat niets boven een heerlijk broodje pulled chicken van de BBQ! Daarom delen onze barbeque-helden hun versie van het lekkerste broodje met een zelfgemaakte bbqsaus. Snel, makkelijk en onweerstaanbaar lekker! 

Bereidingswijze

Voorbereiden
Bereid de barbecue voor op indirect grillen en op een temperatuur van 165°C.

Pulled chicken coleslaw

Stap 1:
Gaar de kip indirect en tot een kerntemperatuur van 78°C. Dit duurt circa 30 minuten.

Stap 2:
Laat de kip een beetje afkoelen. Trek de kip met 2 vorken of met je handen uit elkaar. Meng de kip met de pulled-chicken-kruiden.

Stap 3:
Voeg de rabarber, ketchup, water, bruine suiker, azijn, Worcestershiresaus en de chipotle-saus toe aan de pan. Laat het geheel op laag vuur circa 10 minuten zachtjes koken totdat de rabarber helemaal uit elkaar gevallen is. Voeg eventueel nog extra water toe als de saus te dik is. Breng op smaak met peper en zout.

BBQ-tip:
Wil je liever een gladde saus? Pureer dan glad in de blender.

Serveren

Stap 1:
Snijd de Italiaanse bollen doormidden. Hol de bovenkant uit zodat er straks meer kip in kan en grill kort op de bbq.

Stap 2:
Beleg de broodjes met een blaadje kropsla, coleslaw en de pulled chicken. Lepel tenslotte een beetje van de bbq-saus over de kip.

BBQ-tip:
Schenk de rest van de bbq-saus in een schone, afgesloten pot. Laat afkoelen en zet in de koelkast. Deze saus kun je minimaal een week in de koelkast bewaren.

Steek de barbecue maar weer aan. BBQStreet is terug met een gloednieuw seizoen volop nieuwe inspiratie en tips.

BBQStreet 2023

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker