De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

frambozenzoenen

Deze frambozenzoenen zijn net zo lekker als dat ze eruit zien. Het frisse van de framboos in combinatie met de zoete, smeuïge vanillecrème zijn een echte traktatie. 

45 min voorbereidingstijd
15 min kooktijd
Frambozenzoenen

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Deze frambozenzoenen zijn net zo lekker als ze eruit zien. Het frisse van de framboos in combinatie met de zoete, smeuïge vanillecrème is een echte traktatie. 

Bereidingswijze

Deeg 

Stap 1: 
Meng de poedersuiker, boter, bloem, zout en het ei. Kneed met de hand of met de mixer tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast.  

Stap 2: 
Verwarm de oven voor op 180 °C. Rol het deeg uit en steek er met de steker koekjes uit. Bak de koekjes circa 10 minuten in de oven. Laat afkoelen.  

Vanillecrème 

Stap 1: 

Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Houd een scheutje melk achter en breng de rest van de melk met de vanille en de helft suiker de kook. Roer in een ander kommetje de eidooiers met de rest van de suiker, maïzena en de achtergehouden melk tot een papje. Giet een beetje warme melk op het eidooiermengsel en roer goed door. Schenk al het eimengsel in de pan met de melk en laat inkoken tot een dikke crème. Schep de crème op een bord en dek af met plasticfolie. Laat afkoelen. 

Stap 2: 
Roer in de mixer de boter luchtig. Voeg de vanillecrème toe en meng goed door. Voeg de eau de vie toe en laat draaien tot een gladde crème.  

Opbouw en garnering 

Stap 1: 
Voeg de vanillecrème toe aan de spuitzak. Spuit op de helft van de koekjes enkele toefjes vanillecrème. Leg op elk koekje 3 frambozen en spuit daar bovenop nog klein toefje vanillecrème. Leg de andere helft van de koekjes erbovenop. 

Stap 2: 
Spuit op elk koekje nog een heel klein toefje vanillecrème. Druk de overige met de kant van het gat frambozen zachtjes in de poedersuiker. Zet de framboos, met het gat naar boven, op de taartjes. Schep de frambozenjam in een klein spuitzakje. Vul de gaatjes van de frambozen op met de jam. 

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker