Deeg
Stap 1:
Meng de poedersuiker, boter, bloem, zout en het ei. Kneed met de hand of met de mixer tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast.
Stap 2:
Verwarm de oven voor op 180 °C. Rol het deeg uit en steek er met de steker koekjes uit. Bak de koekjes circa 10 minuten in de oven. Laat afkoelen.
Vanillecrème
Stap 1:
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Houd een scheutje melk achter en breng de rest van de melk met de vanille en de helft suiker de kook. Roer in een ander kommetje de eidooiers met de rest van de suiker, maïzena en de achtergehouden melk tot een papje. Giet een beetje warme melk op het eidooiermengsel en roer goed door. Schenk al het eimengsel in de pan met de melk en laat inkoken tot een dikke crème. Schep de crème op een bord en dek af met plasticfolie. Laat afkoelen.
Stap 2:
Roer in de mixer de boter luchtig. Voeg de vanillecrème toe en meng goed door. Voeg de eau de vie toe en laat draaien tot een gladde crème.
Opbouw en garnering
Stap 1:
Voeg de vanillecrème toe aan de spuitzak. Spuit op de helft van de koekjes enkele toefjes vanillecrème. Leg op elk koekje 3 frambozen en spuit daar bovenop nog klein toefje vanillecrème. Leg de andere helft van de koekjes erbovenop.
Stap 2:
Spuit op elk koekje nog een heel klein toefje vanillecrème. Druk de overige met de kant van het gat frambozen zachtjes in de poedersuiker. Zet de framboos, met het gat naar boven, op de taartjes. Schep de frambozenjam in een klein spuitzakje. Vul de gaatjes van de frambozen op met de jam.
Meld je aan en praat mee