Lange vingers
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Splits de eieren en klop het eiwit met de helft van de suiker tot stijve pieken. Klop de eidooiers met de resterende suiker schuimig.
- Meng de custard met de bloem. Spatel het eiwit door de eidooiers en zeef de custardbloem erboven.
- Roer goed door en schep het beslag in een spuitzak met een glad spuitmondje.
- Spuit lange vingers op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bestrooi de lange vingers met suiker en bak ze circa 15 minuten in de oven.
Tiramisu
- Klop de eiwitten met de helft van de suiker tot stijve pieken.
- Klop de eidooiers met de resterende suiker schuimig.
- Roer de mascarpone los en meng de eidooiers erdoor. Spatel het eiwit erdoor.
- Meng de likeur met de koffie.
- Bedek de bodem van een ovenschaal met lange vingers en kwast ze in met het koffiemengsel.
- Schep de helft van het mascarponemengsel erover en rasp er chocolade op.
- Leg er nog een laag lange vingers op, rasp er chocolade over en lepel de rest van het mascarponemengsel erover.
- Strijk de bovenkant en laat de tiramisu opstijven in de koelkast.
- Bestuif voor het serveren met cacaopoeder.
Meld je aan en praat mee