De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

tiramisu

Zoek niet verder voor het beste tiramisu recept! Dit klassieke nagerecht uit de Italiaanse keuken maak je zelf met het originele recept van Rudolph.

40 min (voor)bereidingstijd
tiramisu

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

"Tiramisu stroomt niet alleen door het bloed van de Italianen, ook in Nederland staat dit klassieke Italiaanse dessert váák op tafel. Er zijn veel varianten op dit fantastische toetje. Maar het origineel is eigenlijk gewoon het allerlekkerst."

Bereidingswijze

Lange vingers voor tiramisu

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Splits de eieren en klop het eiwit met de helft van de suiker tot stijve pieken. Klop de eidooiers met de resterende suiker schuimig.

  3. Meng de custard met de bloem. Spatel het eiwit door de eidooiers en zeef de custardbloem erboven.

  4. Roer goed door en schep het beslag in een spuitzak met een glad spuitmondje.

  5. Spuit lange vingers op een met bakpapier beklede bakplaat.

  6. Bestrooi de lange vingers met suiker en bak ze circa 15 minuten in de oven. 

Tiramisu

  1. Klop de eiwitten met de helft van de suiker tot stijve pieken.

  2. Klop de eidooiers met de resterende suiker schuimig.

  3. Roer de mascarpone los en meng de eidooiers erdoor. Spatel het eiwit erdoor.

  4. Meng de likeur met de koffie.

  5. Bedek de bodem van een ovenschaal met lange vingers en kwast ze in met het koffiemengsel.

    Je kan de tiramisu ook serveren in kleine schaaltjes of glaasjes. Extra feestelijk!

  6. Schep de helft van het mascarponemengsel erover en rasp er chocolade op.

  7. Leg er nog een laag lange vingers op, rasp er chocolade over en lepel de rest van het mascarponemengsel erover.

  8. Strijk de bovenkant en laat de tiramisu opstijven in de koelkast.

  9. Bestuif voor het serveren met cacaopoeder.

Wat betekent tiramisu?

Tiramisu (in het Italiaans tiramisù) is een van oorsprong Italiaans dessert. De naam betekent letterlijk vertaald 'trek mij omhoog'. Het authentieke gerecht bestaat uit suiker, eieren, mascarpone, koffie, likeur en lange vingers. 

Miniatuur

Wat zit er in tiramisu?

Tiramisu wordt gemaakt van suiker, eieren, mascarpone, koffie, likeur en lange vingers. Het lekkerste is als je hetzelf from scratch maakt, maar voor de snelheid met lange vingers uit de supermarkt uit de supermarkt kan natúúrlijk ook.

LANGE VINGERS MET CHOCOLA 2.jpg

Welke drank zit er in tiramisu?

De meeste mensen gebruiken Amaretto, maar je kan naar eigen smaak lekker experimenteren met bijvoorbeeld rum, cognac, Grand Marnier of Tia Maria. 

TIRAMISU 1.jpg

Hoe lang kan je tiramisu bewaren?

Tiramisu kun je goed afgedekt ongeveer 1 á 2 dagen in de koelkast bewaren. Kun je het ook van tevoren maken? Jazeker. Sterker nog: je tiramisu wordt er alleen nog maar lekkerder van.

Miniatuur

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker