Hidde de Brabander

Ingredienten

4
Personen

Tiramisu

  • 250 ml slagroom
  • 75 g witte basterdsuiker
  • 4 eidooiers
  • 500 g mascarpone
  • 200 ml espresso
  • 5 el Amaretto
  • 250 g lange vingers
  • cacaopoeder

Extra nodig

  • 2 ovenschalen

Bereidingswijze

Totale tijd: 1 uur en 30 minuten

Klop de slagroom met een eetlepel suiker stijf. Klop in een kom de eidooiers met de rest van de suiker schuimig en meng de mascarpone door de dooiers. Spatel de slagroom door het mascarponemengsel. Meng in een ovenschaal de espresso met de amaretto. Dompel de lange vingers één voor één in het espressomengsel en verdeel ze over de bodem van de lege ovenschaal. Bedek de lange vingers met de helft van het mascarponemengsel en herhaal dit nog een keer. Laat de tiramisu circa 1 uur in de koelkast opstijven. Bestuif de tiramisu voor het serveren met cacaopoeder.

Geef je waardering

716
Tiramisu