Bereiding van de lange vingers
Stap 1:
Verwarm de oven voor op 180 °C. Splits de eieren en klop het eiwit met de helft van de suiker tot stijve pieken.
Stap 2:
Klop de eidooiers met de resterende suiker schuimig. Meng de custard met de bloem. Spatel het eiwit door de eidooiers en zeef de custardbloem erboven.
Stap 3:
Roer goed door en schep het beslag in een spuitzak met glad spuitmondje. Spuit lange vingers op een met bakpapier beklede bakplaat.
Stap 4:
Bestrooi de lange vingers met suiker en bak ze circa 15 minuten in de oven. Laat ze afkoelen.
Bereidingswijze van de tiramisu
Stap 1:
Klop de eiwitten met de helft van de suiker tot stijve pieken. Klop de eidooiers met de resterende suiker schuimig.
Stap 2:
Roer de mascarpone los en meng de eidooiers erdoor. Spatel het eiwit erdoor.
Stap 3:
Meng de likeur met de koffie. Bedek de bodem van een ovenschaal met lange vingers en kwast ze in met het koffiemengsel.
Stap 4:
Verdeel de helft van het mascarponemengsel erover en rasp er chocolade op.
Stap 5:
Leg er nog een laag lange vingers op, rasp er chocolade over en lepel de rest van het mascarponemengsel erover. Strijk de bovenkant en laat de tiramisu opstijven in de koelkast.
Tiramisu serveren
Bestuif voor het serveren met cacaopoeder.
Variaties
Zoals alle klassiekers, kent ook de tiramisu verschillende variaties. Welke je zeker eens moet proberen als tiramisu-liefhebber, vind je hieronder.
>> Millefoglie met karamel, tiramisucrème & karamelsaus
>> Tiramisu met mango en passievruchtenkaramelsaus
>> Luchtige limoncello-tiramisu
>> Snelle-tiramisu
>> Millefoglie van filodeeg chocolade tiramisucreme en framboos
>> Sinaasappel tiramisu uit een glas