De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

Lasagne! Dit zijn de lekkerste recepten

Lasagne-recept

Een lasagne-recept is in de meeste gevallen geen hogere wiskunde. Meestal is het een kwestie van groenten snijden, saus maken en met de hele rambam laagje voor laagje een ovenschaal tot de nok vullen. Hoewel het niet ingewikkeld hoeft te zijn om iets spectaculairs op tafel te knallen, laat zo’n lasagne-recept genoeg ruimte over voor creativiteit.

Lasagne-recept

De famous Italiaanse ovenschotel met laagjes dunne pastabladen kun je vullen met wat jij wilt en de lagen kun je eventueel afwisselen met bechamelsaus en kaas. Zoals bij de bekendste variant lasagne bolognese. Waar denk je aan als je aan lasange denkt? Precies, laatsgenoemde. Maar uiteindelijk kun je er werkelijk alles doorheen knikkeren. Wat jij lekker vindt.

Met een lasagne recept kun je alle kanten op. Je kunt ‘m glutenvrij maken door de pastabladen te vervangen door plakken courgette, je kunt een vegetarische lasagne maken door het vlees te vervangen voor groenten en zelfs zonder oven kun je een lasagne maken in de Airfryer

Lasagne bolognese

Denk je bij lasagne bolognese dat er maar een variant van bestaat? Mispoes! Ook hier is ruimte voor creativiteit. Hoewel je zou denken dat je hier absoluut vastzit aan ingrediënten als rundergehakt, kun je die gehakt prima vervangen door een vega-variant of helemaal weglaten als je liever geen vlees eet. Ook met de kazen die je gebruikt voor het recept hoef je je niet aan een vast stramien te houden.

De állerlekkerste lasagne-recepten: