Een lasagne-recept is in de meeste gevallen geen hogere wiskunde. Meestal is het een kwestie van groenten snijden, saus maken en met de hele rambam laagje voor laagje een ovenschaal tot de nok vullen. Hoewel het niet ingewikkeld hoeft te zijn om iets spectaculairs op tafel te knallen, laat zo’n lasagne-recept genoeg ruimte over voor creativiteit.

Lasagne-recept

De famous Italiaanse ovenschotel met laagjes dunne pastabladen kun je vullen met wat jij wilt en de lagen kun je eventueel afwisselen met bechamelsaus en kaas. Zoals bij de bekendste variant lasagne bolognese. Waar denk je aan als je aan lasange denkt? Precies, laatsgenoemde. Maar uiteindelijk kun je er werkelijk alles doorheen knikkeren. Wat jij lekker vindt.

Met een lasagne recept kun je alle kanten op. Je kunt ‘m glutenvrij maken door de pastabladen te vervangen door plakken courgette, je kunt er een vegetarische lasagne van maken en je kunt ‘m zelfs als dessert opdienen (wanneer je uitpakt en het menu uit meerdere gangen bestaat). Zoete desserts zijn sowieso een goed idee, want daar krijg je zoete dromen van.

Lasagne bolognese

Denk je bij lasagne bolognese dat er maar een variant van bestaat? Mispoes! Ook hier is ruimte voor creativiteit. Hoewel je zou denken dat je hier absoluut vastzit aan ingrediënten als rundergehakt, kun je die gehakt prima vervangen door een vega-variant of helemaal weglaten als je liever geen vlees eet. Ook met de kazen die je gebruikt voor het recept hoef je je niet aan een vast stramien te houden.