Wauw: deze lasagne van ravioli ziet er schandalig lekker uit! Superleuk én makkelijk om te maken. Op zoek naar wat meer uitdaging? Maak dan de ravioli eens zelf. 

Job en Perry

Ingredienten

10
Porties

  • 1-1½ l passata (tomatensaus)
  • 1 kg ravioli (bijv. met vleesvulling)*
  • 4 bollen mozzarella
  • 250 g pecorino (stuk)
  • olijfolie

Optioneel: ravioli zelf maken

  • 500 g (pasta)bloem (type 00) + extra voor uitrollen
  • 6 eieren
  • zout
  • olijfolie
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 bos bladpeterselie
  • 600 g venkel-tijmworst

Extra nodig

  • Deegkrabber, spuitzak, rolstok of deegroller, pastamachine, raviolisnijder, lasagneschaal

Bereidingswijze

Totale tijd: 2 uur en 45 minuten
  1. Optioneel ravioli zelf maken:
    B
    egin met het maken van de pasta als je deze zelf maakt: maak een berg van de bloem met een flinke kuil in het midden. Breek hierin 5 eieren en voeg een snuf zout toe. Meng met je vingers of een vork rustig de bloem met het ei. Voeg evt. een scheutje water toe als het deeg wat droog lijkt, of bloem als het deeg te droog is. Kneed tot een elastisch deeg. Leg in een kom, dek af met een vochtige doek en laat in de koelkast een uurtje rusten.
     

  2. Pel en snipper de ui fijn.
     
  3. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en fruit de ui met een snuf zout. Pel en snijd de knoflook en voeg toe. Hak de peterselie fijn en voeg toe. Fruit tot de ui en knoflook zacht zijn.
     
  4. Snijd de worsten in en haal het worstvlees uit het velletje. Meng met een garde of evt. in de keukenmachine het worstvlees met het gefruite ui-mengsel. Doe in een spuitzak.
     
  5. Rol het deeg iets uit met een rolstok. Zet de keukenmachine op stand 5 en rol stapsgewijs het deeg uit tot een dunne lap van 1 mm dik. Gebruik bloem tijdens het uitrollen, zodat het deeg niet aan de machine of deegroller blijft plakken.
     
  6. Leg een lap deeg op het werkblad. Snijd het deeg met de raviolisnijder. Spuit bergjes van de vulling erop. Bestrijk de randen met losgeklopt ei en maak de ravioli dicht. Maak zo ravioli tot het deeg en de vulling op zijn.
     
  7. Verwarm de oven voor op 180˚C.
     
  8. Schep saus in de lasagneschaal. Rangschik hierop ravioli. Schep er saus op. Rasp er Pecorino over. Scheur of snijd de mozzarella en leg erop. Doe er een scheutje olijfolie overheen en herhaal tot de schaal gevuld is. Eindig met een laag kaas.         
     
  9. Bak de lasagne van ravioli circa 45 minuten in de voorverwarmde oven.
     
  10. Haal uit de oven. Schep de lasagne op de borden, rasp er nog wat Pecorino over samen met een scheutje olijfolie.

    Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

Geef je waardering

238
Lasagne van ravioli
Lasagne van ravioli