Lasagne ai funghi (Lasagne van paddenstoelen)

19
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten kooktijd
60 minuten totale tijd

Groente

Pel en snipper de sjalot. Pel pers de knoflook. Snijd de paddenstoelen fijn.

Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan. Fruit de sjalot met de knoflook, voeg de paddenstoelen toe en blus af met de witte wijn. Voeg de tomatenpuree toe. Bak circa 8 minuten tot de paddenstoelen bijna gaar zijn. Snijd intussen de courgette in blokjes. Halveer de cherrytomaten. Voeg de courgette en tomaten toe. Hak de peterselie fijn en roer door de groente. Zet het vuur uit.

Bechamelsaus

Smelt de boter in een pan. Pel en snipper de ui. Fruit de ui, maar laat niet de ui niet kleuren. Maak een roux door de bloem in drie delen toe te voegen aan de pan. Roer met een houten lepel tot een deegbal. Schenk al roerende beetje bij beetje de koude melk bij de roux tot er een dikke saus ontstaat en laat circa 1 minuut koken. Blijf roeren zodat de saus niet aanbakt.

Lasagne

Schenk een laagje bechamelsaus in de ovenschaal en leg hier lasagnevellen op tot de saus is bedekt. Schep daar een gedeelte van de groente op. Brokkel er de helft van de gorgonzola en mozzarella over. Herhaal tot de schaal vol is en rasp als laatst de Parmezaanse kaas erover.

Bak de lasagne in de oven in circa 30 minuten goudbruin en gaar.

Ingredienten

4
Personen

Lasagne

  • 1 banaansjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 g kleine champignons
  • 200 g kleine kastanjechampignons
  • 250 g oesterzwammen
  • olijfolie
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 courgette
  • 250 g cherrytomaatjes
  • 100 ml witte wijn
  • 1 bos peterselie
  • 250 g platte lasagnevellen
  • 200 g gorgonzola
  • 200 g buffelmozzarella
  • 50 g Parmezaanse kaas

Bechamelsaus

  • 100 g boter
  • 1 kleine ui
  • 80 g bloem
  • 1 l melk

Extra nodig

  • ovenschaal
Geef je waardering
19