Lasagna Italiana

De meeste mensen denken dat de er in Italiaanse lasagnes vlees hoort, maar dat is niet helemaal waar. Jamie Oliver: “Geloof het of niet, maar er zijn in Italië meer recepten voor vegetarische lasagnes dan lasagnes met vlees. Zo heb ik een heerlijke versie gegeten met asperge. Gewoon een beetje olijfolie, knoflook, tijm en asperges, gekookt in een klein beetje witte wijn. Laagje voor laagje opgebouwd met de lasagnevellen en afgetopt met bechamelsaus en pecorino. Maar weet je? Ook champignons, gepureerde doperwten, bonen en artisjokharten gaan perfect in een lasagne. Het is echt niet alleen maar lagen met vlees, pastabladen en dan nog meer vlees, tot de grote verbazing van de meeste mensen.”

Jamie’s makkelijke lasagna

Een lasagne maken kan best wel een geklooi zijn met al die verschillende lagen, of er nu vlees in zit of niet. Een oplossing hiervoor is dus altijd welkom. Gelukkig heeft Mr. Oliver raad: “Een slordige lasagne is dé oplossing voor het gehannes met de verschillende lagen. Mijn versie maak ik met aubergine. Door je vooral bezig te houden met de saus zal het absoluut fantastisch smaken. Deze vul ik met aubergine, knoflook, salie en een klein citroenschil en roer dat door de pasta. Als laatst aftoppen met parmezaan en stukjes amandel, superlekker! Op deze manier is het helft minder werk, maar hoef je dus helemaal niet in te leveren op smaak.”

Wij kunnen je verklappen dat Jamie’s versie niet alleen supermakkelijk is, maar ook inclusief voorbereiding en oventijd slechts anderhalf uur duurt om te maken. Jamie: “Het team zet vaak ruim in qua tijd. Waarschijnlijk staat je lasagne al ruim binnen deze tijd op tafel.” En als hij dat zegt dan zullen wij hem maar op zijn blauwe ogen geloven.

Slordige aubergine-lasagne

Slordige aubergine-lasagne

Bekijk