De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Zoete-aardappellasagne

Deze variant op de klassieke lasagne is perfect voor zoeteaardappel-liefhebber! Simpel en super lekker om te delen. Met deze zoete-aardappellasagne krijg je iedereen direct aan tafel! 

20 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
lasagne

Een recept van

Deze variant op de klassieke lasagne is perfect voor zoeteaardappel-liefhebbers! Simpel en superlekker om te delen. Met deze zoete-aardappellasagne krijg je iedereen direct aan tafel.

Bereidingswijze

Schil de zoete aardappels en snijd ze in dunne plakjes. Leg ze in gezouten kokend water en kook ze 15 à 20 minuten.

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Maak nu de bechamelsaus: smelt de boter, voeg de bloem toe en verdun beetje bij beetje met de melk; roer voortdurend. Breng op smaak met zout en peper.

 Roer de ricotta door de bechamel. Proef of er nog wat zout en peper nodig is.

Verdeel een laag zoete aardappel in een gratineerschaal, dan een laag op smaak gebrachte spinazie en een laag bechamelsaus. Maak zo meerdere lagen.

Eindig met een flinke laag geraspte emmentaler.

Bak de lasagne 20 à 30 minuten in de oven.

Dit recept komt uit het kookboek : Zoete aardappel
Uitgeverij Citrus, €14,95
Fotografie: David Japy, 2020

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.