De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

poké bowl met zalm

Deze poké bowl met zalm is gruwelijk lekker en simpel om te maken. Check snel het recept.

30 min kooktijd
Poke bowl met zalm

Een recept van

Lekker, simpel, snel en voedzaam. En boordevol vitamines. Dat is deze poké bowl met zalm van Poké Perfect. Hoe je 'm maakt? Volg het recept en deze kleurrijke bowl staat - dankzij de rauwe en verse ingrediënten in no-time op tafel.

Bereidingswijze

Stap 1:

Bereid de sushirijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Stap 2:

Bereid de dressing, de Simply Ponzu-saus, door alle ingrediënten met een garde door elkaar te kloppen.

Tip: laat de saus wat langer staan voor een vollere smaak.

Stap 3:

Snijd de verse zalm en mango in blokjes, de lente-ui in smalle ringen en de avocado in de lengte in schijfjes.

Stap 4:

Maak de bowl dan op: doe de rijst in een kom en leg de blokjes zalm in het midden. Leg de komkommer, mango en lente-ui rondom de vis. Pak dan de avocadoschijfjes en leg ze als een waaier op de rijst. Bestrooi het gerecht met de masago (oranje viseitjes) en sesamzaadjes. Serveer de Simply Ponzu-saus in een bakje ernaast.

Poké bowl: lekker én simpel

De van oorsprong Hawaïaanse poké bowl is met recht een van de populairste gerechten van nu. Dankzij de vaak rauwe ingrediënten is het razend makkelijk om te maken. En wanneer de lagen met een beetje liefde worden opgestapeld, is een kom poké een feestje voor het oog. En dat oog wil ook wat, nietwaar?

Wist je trouwens dat de poké bowl ooit is ontstaan als mix tussen de Hawaïaanse en Japanse keuken? Door de komst van Japanse immigranten naar het tropische eiland begin vorige eeuw en de wederzijdse liefde voor rauwe vis van beide bevolkingsgroepen (denk aan Japanse sashimi), zijn twee tradities in één kom beland. 

De eerste poké bowl was overigens niet zo instagrammable als de versie hieronder met zalm. In het Hawaï van de jaren zeventig stond een uitgeklede en simpele versie op het menu, zonder rijst of andere gezellige extra’s. Maar juist die eenvoudige basis van rauwe vis met groen (zeewier) en kruiden bood aan smaakliefhebbers die het gerecht ontdekten de kans flink te variëren. Met bijvoorbeeld de ingrediënten die je terugvindt in het recept voor poké bowl met zalm hieronder. 

Poké bowl maken: het geheim van de perfecte kom

Voor je aan de slag gaat, eerst nog even dit. Het geheim voor de perfecte poké bowl is de kwaliteit van de ingrediënten. Omdat het eigenlijk zo’n eenvoudig gerecht is, moet alles - van zalm tot dressing - spot on zijn.

Lukt het je daarna om de zalm* en andere elementen mooi te snijden en de bowl met liefde op te bouwen? Reken maar dat je een winnende dis in handen hebt.

*Weetje: poké betekent letterlijk ‘in plakken snijden’ en slaat op de plakjes rauwe vis; zalm in het geval van dit poké bowl-recept.

Variaties op de poké bowl met zalm

Zin om je creativiteit los te laten op de Hawaïaanse kom? Hier vind je een aantal smakelijk variaties. Bijvoorbeeld een vegetarische poké bowl (met sesammayonaise). Of wat te denken van een plate in plaats van bowl met gemarineerde zalm

Zin in écht wat anders? Probeer dan eens deze Hollands poké bowl met haring en biet van Jet van Nieuwkerk.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker