De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

Pokébowl met haring en biet

Wie regelmatig kijkt op social media, heeft waarschijnlijk al kennis gemaakt met pokébowl. Vandaag geven we het populaire gerecht een Hollandse twist met haring en biet als topping.

30 MIN
Pokébowl met haring en biet
Jet van Nieuwkerk

Bereidingswijze

1. Spoel de rijst tot het water helder is.

2. Bereid de sushirijst met 400 ml water en zout in de rijstkoker of volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

3. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan lichtbruin.

4. Snijd de bieten in blokjes.

5. Snijd de haringen in blokjes.

6. Schaaf de komkommers in linten en rol op.

7. Maak de biet aan met een scheutje sushiazijn, zout en peper.

8. Snijd de radijsjes in plakjes of partjes. Of maak er kroontjes van door de radijsje overlangs zigzag in te snijden en beide helften voorzichtig van elkaar los te trekken.

9. Spreid de gekookte rijst uit over een wijde schaal en laat afkoelen.

10. Besprenkel de afgekoelde rijst met de sushiazijn. Schep om, zodat alle korrels mooi gaan glanzen.

11. Meng de sesamolie met de sojasaus.

12.Schep de rijst in de bowl.

13. Rangschik de biet, kiemgroenten, haring, komkommer, radijs en gember erop. Bestrooi met het geroosterde sesamzaad.

14. Druppel wat van de sojasesamdressing over het gerecht. Geef er wasabi bij.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

Vanaf 4 januari geven wij, 24Kitchen, samen met AD Koken & Eten antwoord op de meestgestelde vraag: ‘Wat Eten We Vandaag?’ Hiermee wordt het voor iedereen een peulenschil om elke dag een lekkere, gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel te zetten. Gebaseerd op jullie wensen en voorkeuren bieden we 365 dagen per jaar een nieuw recept op alle platformen: op tv, online en social media.

Miniatuur

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker