Pokébowl met haring en biet
-
Spoel de rijst tot het water helder is.
-
Bereid de sushirijst met 400 ml water en zout in de rijstkoker of volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
-
Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan lichtbruin.
-
Snijd de bieten in blokjes.
-
Snijd de haringen in blokjes.
-
Schaaf de komkommers in linten en rol op.
-
Maak de biet aan met een scheutje sushiazijn, zout en peper.
-
Snijd de radijsjes in plakjes of partjes. Of maak er kroontjes van door de radijsje overlangs zigzag in te snijden en beide helften voorzichtig van elkaar los te trekken.
-
Spreid de gekookte rijst uit over een wijde schaal en laat afkoelen.
-
Besprenkel de afgekoelde rijst met de sushiazijn. Schep om, zodat alle korrels mooi gaan glanzen.
-
Meng de sesamolie met de sojasaus.
-
Schep de rijst in de bowl.
-
Rangschik de biet, kiemgroenten, haring, komkommer, radijs en gember erop. Bestrooi met het geroosterde sesamzaad
-
Druppel wat van de sojasesamdressing over het gerecht. Geef er wasabi bij.
0 reacties