Jet van Nieuwkerk

Ingredienten

2
Personen

  • 200 g sushirijst
  • zout en peper
  • 50 ml + 1 el sushiazijn
  • 2 el sesamzaad
  • 2 voorgekookte rode bieten
  • 4 haringen
  • 4 snackkomkommers
  • 1/2 bosje radijzen
  • 60 g pittige kiemgroenten
  • 2 tl sesamolie
  • 3 el Japanse sojasaus
  • ingelegde gember
  • wasabi

Extra nodig

  • evt. waterkoker
  • dunschiller

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten

1. Spoel de rijst tot het water helder is.

2. Bereid de sushirijst met 400 ml water en zout in de rijstkoker of volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

3. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan lichtbruin.

4. Snijd de bieten in blokjes.

5. Snijd de haringen in blokjes.

6. Schaaf de komkommers in linten en rol op.

7. Maak de biet aan met een scheutje sushiazijn, zout en peper.

8. Snijd de radijsjes in plakjes of partjes. Of maak er kroontjes van door de radijsje overlangs zigzag in te snijden en beide helften voorzichtig van elkaar los te trekken.

9. Spreid de gekookte rijst uit over een wijde schaal en laat afkoelen.

10. Besprenkel de afgekoelde rijst met de sushiazijn. Schep om, zodat alle korrels mooi gaan glanzen.

11. Meng de sesamolie met de sojasaus.

12.Schep de rijst in de bowl.

13. Rangschik de biet, kiemgroenten, haring, komkommer, radijs en gember erop. Bestrooi met het geroosterde sesamzaad.

14. Druppel wat van de sojasesamdressing over het gerecht. Geef er wasabi bij.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

Geef je waardering

77
Pokébowl met haring en biet
Pokébowl met haring en biet