De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Lemon bars

Lemon bars zijn een heerlijke fris gebakjes die heerlijk smaken bij de thee.

50 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Lemon bars

Een recept van

Job en Perry

Miniatuurvoorbeeld

"When life gives you lemons, just make lemon bars!" Wij weten zeker dat na een hap van deze citroenrepen je dag, naast de smaak van het gebakje, niet meer zo zuur zal zijn.

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven op 180°C.

2. Voor de bodem: Doe alle ingrediënten bij elkaar en meng tot een glad deeg.

3. Bekleed de bakvorm met bakpapier en laat de zijkanten er iets overheen hangen.

4. Doe het deeg in de bakvorm en gebruik natte handen of een ander stuk bakpapier om het aan te duwen tot een gelijke stevige laag. Zet in de voorverwarmde oven en bak circa 30 minuten tot mooi goudbruin.

5. Maak ondertussen de citroenvulling: Meng alle ingrediënten in een kom met een garde tot een glad beslag.

6. Haal de bodem uit de oven wanneer die gaar is en giet hier voorzichtig de citroenvulling overheen. Zet terug in de oven nog circa 20 minuten tot de citroenlaag mooi stevig is geworden.

7. Verwijder uit de oven en laat volledig afkoelen. Til het geheel voorzichtig uit de bakvorm en verwijderen het bakpapier. Snijd in stukken en bestrooi met poedersuiker.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

‘Wat Eten We Vandaag?’ Hiermee wordt het voor iedereen een peulenschil om elke dag een lekkere, gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel te zetten. Gebaseerd op jullie wensen en voorkeuren bieden we 365 dagen per jaar een nieuw recept op alle platformen: op tv, online en social media.

Miniatuur

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

2 reacties

Wat een heerlijke geuren hangen in huis! We konden niet wachten! Warm ook heeeel Lekker!
Super makkelijk om te maken en heel lekker
Naomi Oosterkamp
08-04-2023
Dirkje Rikhof
23-04-2023

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.