"When life gives you lemons, just make lemon bars!" Wij weten zeker dat na een hap van deze citroenrepen je dag, naast de smaak van het gebakje, niet meer zo zuur zal zijn.

Job en Perry

Ingredienten

10
Personen

Bodem

  • 250 g boter (op kamertemperatuur)
  • 100 g suiker
  • 1/2 tl vanille-extract
  • 1/4 tl zout
  • 270 g bloem
  • rasp van 1 citroen

Citroenvulling

  • 300 g suiker
  • 30 g bloem
  • 4 eieren
  • rasp van 2 citroenen
  • 125 ml citroensap (ongeveer 3 citroenen)

Garnering

  • 50 g poedersuiker

Extra nodig

  • bakvorm 20 x 30 cm
  • bakpapier
  • garde

Bereidingswijze

Totale tijd: 1 uur en 20 minuten

1. Verwarm de oven op 180°C.

2. Voor de bodem: Doe alle ingrediënten bij elkaar en meng tot een glad deeg.

3. Bekleed de bakvorm met bakpapier en laat de zijkanten er iets overheen hangen.

4. Doe het deeg in de bakvorm en gebruik natte handen of een ander stuk bakpapier om het aan te duwen tot een gelijke stevige laag. Zet in de voorverwarmde oven en bak circa 30 minuten tot mooi goudbruin.

5. Maak ondertussen de citroenvulling: Meng alle ingrediënten in een kom met een garde tot een glad beslag.

6. Haal de bodem uit de oven wanneer die gaar is en giet hier voorzichtig de citroenvulling overheen. Zet terug in de oven nog circa 20 minuten tot de citroenlaag mooi stevig is geworden.

7. Verwijder uit de oven en laat volledig afkoelen. Til het geheel voorzichtig uit de bakvorm en verwijderen het bakpapier. Snijd in stukken en bestrooi met poedersuiker.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

Geef je waardering

97
Lemon bars
Lemon bars