Stap 1
Pel en snipper de ui. Bak de ui met zout in olijfolie ongeveer 5 minuten.
Stap 2
Snijd de knoflook en de groene peper fijn en de paprika in blokjes. Voeg de ras el hanout, knoflook, paprika en peper toe en bak weer 5 minuten.
Stap 3
Doe het blikje tomatenblokjes erbij en vul het blikje voor de helft met water en giet erop. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 4
Laat het aan de kook komen en laat 5 minuten pruttelen.
Stap 5
Maak met een spatel kleine kuiltjes in de saus en breek hierin steeds een eitje. Gebruik 3 tot 6 eieren.
Stap 6
Dek de pan af met een deksel of aluminiumfolie en laat 7 minuten op zacht vuur een geheel worden.
Stap 7
Knip er wat korianderblaadjes overheen. Serveer met brood, pita of gewoon zo.
Variaties van shakshuka? Probeer één van deze recepten
>> Groene shakshuka
>> Shakshuka met extra eitjes
>> Shakshuka uit de Airfryer
>> Shakshuka met naanbrood
Meld je aan en praat mee