Jij zoekt hét recept voor beste, lekkerste shakshuka ooit? Zoek niet verder. Deze shakshuka is om je vingers bij af te likken en staat al in 20 minuten op tafel.

Het ultieme shakshuka-recept

Hoe eenvoudiger het gerecht, hoe groter de kunst om 'm gruwelijk lekker te maken. Dat begrijpen wij als geen ander. Met shakshuka is het niet anders, want feitelijk is het niet meer dan gebakken eieren in tomatensaus. Maar dan met een Oosters tintje en een flinke dosis pit.

Voor wie overigens nog niet bekend is met het fenomeen en zich afvraagt: wat ís shakshuka? Nou, dat dus: een eenvoudig eenpansgerecht uit Jeruzalem, wat nieuw leven is ingeblazen door niemand minder dan Ottolenghi. Je spreekt het overigens precies zo uit als het er staat: shak-shu-ka. En het is dus vre-se-lijk lekker.

Shakshuka maken?

Wil jij de show stelen tijdens een verlaat ontbijt, uitgebreide lunch of een lekkere snelle avondhap? Dan moet je het shakshuka-recept hieronder proberen. We kennen vrij weinig eetgasten die dit niet kunnen waarderen. 

Geen enkel recept is natuurlijk heilig. Zie deze shakshuka daarom als de ideale basis, waar je vervolgens eindeloos mee kunt experimenteren als je dat wilt. Voeg kruiden toe, laat ze weg, varieer met extra of andere groenten, gebruik 3 tot 6 eieren en kom zo tot jouw eigen ultieme shakshuka-dis.

Ingredienten

3
Personen

Shakshuka

  • 1 rode ui
  • olijfolie
  • 1 tl ras el hanout
  • 1 teentje knoflook
  • 0.5 rode paprika
  • 1 groene peper
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 3 eieren
  • 1 bosje koriander

Bereidingswijze

Totale tijd: 20 minuten

Stap 1

Pel en snipper de ui. Bak de ui met zout in olijfolie ongeveer 5 minuten.

Stap 2

Snijd de knoflook en de groene peper fijn en de paprika in blokjes. Voeg de ras el hanout, knoflook, paprika en peper toe en bak weer 5 minuten.

Stap 3

Doe het blikje tomatenblokjes erbij en vul het blikje voor de helft met water en giet erop. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 4

Laat het aan de kook komen en laat 5 minuten pruttelen.

Stap 5

Maak met een spatel kleine kuiltjes in de saus en breek hierin steeds een eitje. Gebruik 3 tot 6 eieren.

Stap 6

Dek de pan af met een deksel of aluminiumfolie en laat 7 minuten op zacht vuur een geheel worden.

Stap 7

Knip er wat korianderblaadjes overheen. Serveer met brood, pita of gewoon zo.

Geef je waardering

726
Shakshuka