Shakshuka
-
Pel en snipper de ui. Bak de ui met zout in olijfolie ongeveer 5 minuten.
-
Snijd de knoflook en de groene peper fijn en de paprika in blokjes. Voeg de ras el hanout, knoflook, paprika en peper toe en bak weer 5 minuten.
-
Doe het blikje tomatenblokjes erbij en vul het blikje voor de helft met water en giet erop. Breng op smaak met zout en peper.
-
Laat het aan de kook komen en laat 5 minuten pruttelen.
-
Maak met een spatel kleine kuiltjes in de saus en breek hierin steeds een eitje. Gebruik 3 tot 6 eieren.
-
Dek de pan af met een deksel of aluminiumfolie en laat 7 minuten op zacht vuur een geheel worden.
-
Knip er wat korianderblaadjes overheen. Serveer met brood, pita of gewoon zo.
1 reactie
Erg lekker, staat hier regelmatig op het menu met een stuk brood en eventueel een lekkere salade.