Shakshuka is in korte tijd enorm populair geworden. Niet zo gek want het is makkelijk om te maken, je kunt er enorm mee variëren, maar is vooral heel erg lekker. Wij laten zien hoe je dit gerecht kan maken in de Philips Airfryer.

Ingredienten

2
Personen

  • 1 rode ui
  • warm water
  • 1 el zonnebloem- of arachideolie
  • 1 tl gerooktpaprikapoeder
  • 1 teen knoflook
  • 1/2 rode paprika
  • 1 Jalapeño
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 eieren
  • 1/2 bos koriander
  • 1/2 avocado
  • 2 el Griekse yoghurt
  • zout en peper
  • 2 pitabroodjes

Extra nodig

  • Airfryer XXL-bakaccessoire of een vuurvast schaaltje dat in de Airfryermand past

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten
  1. Pel en snipper de ui.
  2. Bak de ui met zout in olijfolie in het XXL bakaccessoire ongeveer 5 min op 200 ˚C.
  3. Snijd tussendoor de knoflook en de groene peper fijn en de paprika in blokjes. Voeg de gerooktepaprikapoeder, knoflook, paprika en peper toe en bak weer 5 minuten op 200 ˚C.
  4. Doe het blikje tomatenblokjes erbij en vul het XXL bakaccessoire voor de helft met warm water. Breng op smaak met zout en peper en verwarm samen 10 minuten op 200 graden.
  5. Maak met een spatel kleine kuiltjes in de saus en breek hier de 2 eieren voorzichtig in. Bereid de eitjes in de tomatensaus in 10 minuten op 200 graden.
  6. Maak het af met in plakjes gesneden avocado en Griekse yoghurt die op smaak is gebracht met de rasp van de limoen en met zout en peper.
  7. Strooi korianderblaadjes over de shakshuka.
  8. Bak de Pitabroodjes in de Airfryermand 4min op 200 ˚C krokant.

Geef je waardering

161
Shakshuka uit de Airfryer