De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

appel-perencrumble met hazelnoten

Een zoet, feestelijk nagerecht: de apple crumble met extra peer! Serveertip: maak af met crème fraîche en fijngehakte hazelnoten.

Appel-perencrumble met hazelnoten

Een recept van

Een zoet, feestelijk nagerecht: de apple crumble met extra peer! Serveertip: maak af met crème fraîche en fijngehakte hazelnoten. 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Maal de hazelnoten in de keukenmachine. Voeg de bloem, boter in blokjes, 100 gram rietsuiker en een mespunt zout toe en draai tot een kruimelig deeg (alles met de hand mengen kan natuurlijk ook).
  3. Schil de appels en peren en snijd ze in stukjes. Rasp de helft van de citroen boven het fruit. Voeg het sap van een halve citroen en de overige suiker toe. Schep om en doe het fruit in een ingevette ovenschaal. Verdeel de kruimels erover en bak de crumble 25-30 minuten in een oven. Serveer warm of lauwwarm met een lepel crème fraîche erop.

Kinderen en eten, het blijft lastig zodra het geen pannenkoeken zijn of patat is. In Zoete Spruiten komen verschillende kinderen aan het woord en geven ze hun ongezouten mening over ingrediënten die de meeste kinderen niet lekker vinden, zoals witlof, spruitjes, vis en kaas. En wie krijgt die mening beter boven tafel dan Jochem van Gelder?

Jochem draagt de ongezouten mening van de kinderen door aan 24Kitchen-chef Roberta Pagnier, zelf ook moeder en in blijde verwachting! Roberta weet dus als geen ander hoe het is om voor kinderen te koken en elke aflevering bedenkt ze dan ook een oplossing voor het probleem: van een originele manier om te presenteren tot groenteburgers, en van pasta met spruitjes tot kaaswafeltjes. Ze kookt het traditionele gerecht op een andere manier, geeft tips hoe je lekkere kidsproof gerechten maakt en wat hierbij helpt.

De kids gaan samen met Roberta & Jochem aan tafel en vellen vervolgens hun oordeel over het “nieuwe” gerecht. Of ze enthousiast zijn zie je elke week in Zoete Spruiten.

Benieuwd naar de recepten? Je vindt ze hier!

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker