De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

makkelijke apfelstrudel

Met dit lekkere recept van Pinch of Nom maak je op een makkelijke en snelle manier een apfelstrudel met een tortillawrap

10 min voorbereidingstijd
10 min kooktijd
apfelstrudel

Een recept van

Met dit lekkere recept van Pinch of Nom maak je op een makkelijke en snelle manier een apfelstrudel met een tortillawrap. Deze wil je maken!

Bereidingswijze

Roer de stukjes appel, kaneel, zoetstof en het water door elkaar in een kom die in de magnetron mag. Bedek de kom met magnetronfolie en verhit de appel 2 minuten op de hoogste stand, tot de appel zacht is maar niet uit elkaar valt.

Giet overtollig vocht uit de kom en weeg dan 60 g gekookte appel af. Roer die om met de mincemeat. (Bewaar de rest van de appel voor een andere keer.)

Verwarm de oven voor op 200 °C (heteluchtoven 180 °C). De volgende stappen zijn misschien een beetje ingewikkeld en daarom vind je hieronder foto’s van de stappen ter verduidelijking.

Stap 1: Vouw de wrap in drie gelijke delen. Duw de vouwen aan, zodat je ze ziet wanneer je de wrap weer uitvouwt. Vouw de wrap weer open en vouw hem daarna dubbel. Als het goed is zie je de vouwen uit stap 1.

Stap 2: Maak met een scherp mes schuine sneeën van ongeveer twee vingers breed van de vouwlijn naar de rand van de wrap. Maak op deze manier zes tot acht sneeën, maar snijd niet in het onderste en bovenste deel van de wrap.

Stap 3: Vouw de wrap open en bestrijk hem met het losgeklopte ei; ­bestrijk vooral de randen goed met ei. Schep het appelmengsel op het mid­den van de wrap.

Stap 4: Vouw de onder- en bovenkant van de wrap over de vulling en vouw dan de reepjes om en om over de vulling: eerst een reepje van links naar rechts, dan een reepje van rechts naar links, enzovoort. Zorg dat de hele vulling op deze manier in het pakketje verdwijnt. Bestrooi het pakketje met een beetje zoetstof.

Vet een bakplaat in met de caloriearme bakspray, leg het appel­pakketje op de bakplaat en bak het in ongeveer 10 minuten goud­bruin. Neem de apfelstrudel uit de oven en geniet er warm van.

Tip :
Je kunt de pakketjes apfelstrudel invriezen inplaats van ze in de oven te bakken. Laat ze ontdooien voor je ze op een later moment afbakt.

Dit recept komt uit het boek: Pinch of Nom
Uitgeverij Scriptum, €22,99
Fotografie: © Mike English, 2019

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker