De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

coconut shrimps en cajun coconut butter corn

Zelf coconut shrimps maken? Chef Shirma deelt haar recept voor de lekkerste zelfgemaakte coconut shrimps met het recept van cajun coconut butter corn in het programma Shirma's Soul Food.

30 min voorbereidingstijd
Coconut Shrimps en Cajun Coconut Butter Corn

Een recept van

Shirma Rouse

ShirmasSoulFood

"Dit is mijn recept voor heerlijke coconut shrimps. Als je fan bent van garnalen dan wil je dit gerecht zeker proberen. Naast de garnalen maak ik ook nog cajun coconut butter corn. Dit is echt het ultieme bijgerecht."

Meer gerechten van Shirma uitproberen? Bekijk hier alle recepten

Bereidingswijze

Coconut Shrimps

  1. Verhit een koekenpan of gietijzeren pan met olie tot 175 °C. Zorg dat er genoeg olie in de pan zit zodat de garnalen straks ondergedompeld zijn.

  2. Doe de bakpoeder, knoflook, zout, zwarte peper, uienpoeder, cayennepeper, ei en het bier samen in een kom. Meng goed door. Voeg het bloem toe en meng tot een glad beslag. 

  3. Meng in een andere kom de kokosrasp en paneermeel met elkaar. 

  4. Haal de garnalen eerst door het beslag en daarna door het paneermeel-mengsel. Druk goed aan en leg op een bakplaat.

  5. Frituur de gepaneerde garnalen in zo’n 2 tot 3 minuten goudbruin. 

Cajun Coconut Butter Corn

  1. Hak de knoflook fijn en snipper de ui. 

  2. Smelt de boter in een steelpan. Voeg de knoflook en ui toe en fruit deze.  

  3. Voeg daarna de cajun-kruiden, zwarte-peperpoeder, cayennepoeder en gerookt-paprikapoeder toe en bak deze even mee.  

  4. Voeg hierna kokosmelk toe en roer het geheel goed door. 

  5. Snijd de maïskolven in 5 à 6 stukken en voeg aan de saus toe. Breng de saus aan de kook en laat 20 minuten zonder deksel koken. 

  6. Verlaag het vuur, voeg de kokosrasp toe, houd 1 tbsp over voor de garnering en doe een deksel op de pan. Laat de maïs ongeveer 30 minuten garen tot de maïs zacht is.  

  7. Hak de koriander fijn en garneer de maïs met de koriander en de geraspte kokos. 

Kokosrijst

  1. Was de rijst totdat het water helder is. 

  2. Voeg de rijst samen met de kokosmelk, water, zout, suiker en geraspte kokos toe aan een pan. Breng aan de kook en zet het vuur op de laagste stand. Doe de deksel op de pan.

  3. Haal de deksel van de pan wanneer al het water verdampt is en laat nog 2 minuten op het vuur staan.

  4. Rooster in een koekenpan 1 tbsp geraspte kokos. Hak de koriander fijn. Garneer de rijst met de kokosrasp en koriander. 

Hoe krijg je coconut shrimps krokant?

“Voor die extra crunch gebruik ik bier en bakpoeder om in mijn beslag voor de coconut shrimps. Zowel bakpoeder als bier hebben koolzuurgas als ingrediënt. Hierdoor wordt het beslag extra luchtig. De gist in het bier versterkt dit effect. Juist deze luchtigheid van het beslag wordt extra krokant in de frituur.” 

bakpoeder

Hoe weet ik of mijn olie op temperatuur is?

“Ik test de temperatuur door eerst één garnaal te bakken. Als de olie begint direct begint te bruisen dan heb ik goed nieuws voor je. Je kan beginnen met bakken! Dit trucje werkt ook als je bijvoorbeeld gefrituurde kip maakt” 

olijfolie bakken

De nieuwe 24Kitchen-chef Shirma Rouse duikt de keuken in om de lekkerste Caribische gerechten te maken. Alleen en samen met haar bekende gasten maakt ze te lekkerste gerechten en ontdek je deze bijzondere keuken.

ShirmasSoulFood

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

1 reactie

Waar is de pina colada cocktail gebleven ? Kan het recept niet vinden
Ruud Kop
10-07-2023

Ook lekker