Coconut Shrimps
-
Verhit een koekenpan of gietijzeren pan met olie tot 175 °C. Zorg dat er genoeg olie in de pan zit zodat de garnalen straks ondergedompeld zijn.
-
Doe de bakpoeder, knoflook, zout, zwarte peper, uienpoeder, cayennepeper, ei en het bier samen in een kom. Meng goed door. Voeg het bloem toe en meng tot een glad beslag.
-
Meng in een andere kom de kokosrasp en paneermeel met elkaar.
-
Haal de garnalen eerst door het beslag en daarna door het paneermeel-mengsel. Druk goed aan en leg op een bakplaat.
-
Frituur de gepaneerde garnalen in zo’n 2 tot 3 minuten goudbruin.
Cajun Coconut Butter Corn
-
Hak de knoflook fijn en snipper de ui.
-
Smelt de boter in een steelpan. Voeg de knoflook en ui toe en fruit deze.
-
Voeg daarna de cajun-kruiden, zwarte-peperpoeder, cayennepoeder en gerookt-paprikapoeder toe en bak deze even mee.
-
Voeg hierna kokosmelk toe en roer het geheel goed door.
-
Snijd de maïskolven in 5 à 6 stukken en voeg aan de saus toe. Breng de saus aan de kook en laat 20 minuten zonder deksel koken.
-
Verlaag het vuur, voeg de kokosrasp toe, houd 1 tbsp over voor de garnering en doe een deksel op de pan. Laat de maïs ongeveer 30 minuten garen tot de maïs zacht is.
-
Hak de koriander fijn en garneer de maïs met de koriander en de geraspte kokos.
Kokosrijst
-
Was de rijst totdat het water helder is.
-
Voeg de rijst samen met de kokosmelk, water, zout, suiker en geraspte kokos toe aan een pan. Breng aan de kook en zet het vuur op de laagste stand. Doe de deksel op de pan.
-
Haal de deksel van de pan wanneer al het water verdampt is en laat nog 2 minuten op het vuur staan.
-
Rooster in een koekenpan 1 tbsp geraspte kokos. Hak de koriander fijn. Garneer de rijst met de kokosrasp en koriander.
1 reactie