De zoete aardappel komt van oorsprong uit Mexico. Daarom is het ook niet zo verwonderlijk dat juist Mexicanen wel raad weten met de ondergrondse plant. Heerijk in combinatie met mais- en kidneybonen en avocado.

Ingredienten

4
Personen

Ingrediënten

  • 4 grote zoete aardappels
  • 150 gr maïskorrels
  • 150 gr kidneybonen
  • 4 zongedroogde tomaten
  • 1 (rode) ui
  • 1 avocado
  • 1/2 tl gemalen komijnzaad
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl zout
  • 1 el jalapeño slices
  • 1 el limoensap
  • 4 el olijfolie
  • 150 ml zure room

Extra nodig

  • aluminium folie
  • bakplaat

Bereidingswijze

Totale tijd: 55 minuten

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Was de zoete aardappels en droog af met een schone theedoek. Prik er gaatjes in met een vork en besprenkel met 3 el olijfolie. Smeer goed in zodat de hele schil is bedekt met een dun laagje olie. Pak iedere aardappel apart in met aluminiumfolie. Zorg ervoor dat de glimmende kant van de folie naar binnen wijst en de matte kant naar de buitenkant. Op deze manier houdt de folie de warmte binnen en garen de aardappelen sneller. Leg op een bakplaat in de oven en laat in 30 – 45 minuten zacht worden, afhankelijk van de grootte.

Snipper de ui en hak de zongedroogde tomaten fijn. Hak de koriander grof.  Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Meng in een kom de ui met de tomaten, koriander, mais, kidneybonen, avocado, komijnzaad, paprikapoeder, zout, het limoensap en 1 el olijfolie.

Haal de aardappelen uit de oven en pak uit. Vouw de folie om zodat de aardappel erin kan blijven liggen. Snijd open en vul met het groentemengsel, maak af met een lepel zure room. Garneer met de jalapeno plakjes.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

Geef je waardering

319
Gepofte zoete aardappel
Gepofte zoete aardappel