1. Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook in plakjes. Snijd de rode peper in ringetjes.
2. Verhit de olie in een (soep)pan. Fruit hierin de ui, knoflook en de helft van de rode peper met wat zout 10 minuten op zacht vuur. Voeg de komijn toe en bak even mee.
3. Voeg de rietsuiker, polenta, bouillon en tomatenblokjes toe. Breng de soep aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken.
4. Leg de kippendijfilets in de soep en draai het vuur omlaag. Pocheer de kip in 15-20 minuten zonder deksel gaar. Schep de kip uit de soep, controleer of het vlees vanbinnen ook echt gaar is en zo niet, pocheer de kip een paar minuten langer.
5. Rasp intussen de limoenschil en snijd de limoen daarna in partjes. Snijd het avocadovruchtvlees in plakjes, besprenkel met wat limoensap en bestrooi met zout en peper. Hak de koriandersteeltjes fijn en de blaadjes grof. Verkruimel de feta.
6. Trek met 2 vorken het kippenvlees in rafels. Proef en breng de soep evt. op smaak met wat extra zout.
7. Pureer de soep, schep in de borden en leg er wat kip in. Serveer de soep met de tortillachips, avocado, koriander, feta, chilipeper, limoenrasp en -partjes erop.
Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?
0 reacties