De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

runderpasteitjes met rucola-preisalade

Deze runderpasteitjes zijn een feest op tafel!

Pasteibakjes

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Deze runderpasteitjes zijn heerlijk knapperig aan de buitenkant en een heel smeuïge vulling. En met de rucola-preisalade erbij is dit recept een heerlijke verrassing. 

Bereidingswijze

Voorbereiding

  1. Pel en snijd de uien in grove stukken. Snijd de riblappen in blokjes van 3 cm. Breng de stukjes riblap op smaak met peper en zout. Bak in delen in wat roomboter rondom goudbruin aan in de stoofpan. Bewaar de gebakken blokjes in een kom.

  2. Bak in hetzelfde vet de uien bruin. Voeg daarna de riblap weer toe samen met de kruidnagel, laurier, rozemarijn, tijm, rode wijn en bouillon. Breng aan de kook. Laat daarna het vlees op laag vuur gaar stoven met een deksel op de pan. Dit duurt 2 à 3 uur. Bewaar in een afluitbare bak in de koelkast. 

  3. Schil de wortel en snijd deze in kleine blokjes. Maak de boontjes schoon en snijd deze in kleine stukjes. Zet een ruime pan water op het vuur. Blancheer de wortel en de boontjes samen in het kokende water 3 minuten. Giet daarna af en koel ze terug in ijskoud water. Laat daarna goed uitlekken. Bewaar ze gekoeld in een afsluitbaar bakje. 

  4. Verwarm de oven voor op 200°C voor de pasteibakjes. Leg vier plakken bladerdeeg op een ovenschaal met bakpapier. Leg hierop een tweede plak bladerdeeg, duw zachtjes aan. Steek met een ronde stekervorm het kapje in de bladerdeegplakken. Besmeer met wat olie en bak het bladerdeeg in de oven goudbruin en gaar, dat duurt ongeveer 20 minuten. Bewaar de pasteibakjes als ze zijn afgekoeld in een afsluitbare bak. 

Afmaken

  1. Pel en snipper de ui voor de ragout. Snijd de champignons in kleine stukjes. Bak in 2 eetlepels roomboter de gesnipperde ui en de gesneden champignons. Voeg de bloem toe wanneer deze zijn bruin gebakken en bak dit op iets lager vuur zo’n 2 minuten mee. Voeg dan het koude kookvocht van de riblappen toe en roer goed door. Voeg daarna de kookroom toe en kook het geheel op laag vuur 2 minuten door. Voeg daarna de gekookte wortel en boontjes toe. Hak wat verse peterselie en voeg toe aan de ragout. Voeg de gestoofde riblapstukjes toe. Meng alles goed door en breng op smaak met peper en zout.  

    Je kunt de ragout eventueel ook in de voorbereiding maken tijdens het mealpreppen. Bewaar dan de ragout gekoeld in een afsluitbare bak die geschikt is voor de magnetron.

  2. Snijd de kapjes los uit de pasteibakjes en leg deze naast de pasteibakjes op de ovenschaal. Verwarm de pasteibakjes 6 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.  

  3. Meng voor de dressing in een ruime mengkom de mosterd en wittewijnazijn. Roer er met een garde de zonnebloemolie doorheen. 

  4. Snijd voor de salade een stuk prei in ringen. Snijd een groene paprika in reepjes. Schil de granny smith appel en snijd deze in hele dunne plakjes rondom het klokhuis en daarna in reepjes. Voeg toe aan de kom met dressing. Meng als laatst de rucola erdoorheen. 

  5. Serveer het pasteibakje met een flinke schep ragout in het midden met daarnaast de salade.  

    Geen tijd om te stoven? Je kan de ragout ook vullen met hamblokjes of gerookte kipreepjes. 

Picnic x 24Kitchen

En de boodschappen? Die bestel je gemakkelijk in de Picnic-app. Met één klik in je mandje, morgen al op tafel. Altijd gratis thuisbezorgd!

Picnic logo

Snel en makkelijk een lekker recept op tafel? Ontdek de weekmenu's van Koken Voor Een Week. Mealprep in het weekend en doordeweeks in een kwartier aan tafel.

Koken voor een week

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker