Filodeeg
Stap 1:
Voeg de bloem, zout, olijfolie, azijn en het water toe aan een kom en meng het geheel met je vingertoppen door elkaar. Kneed daarna met de hand ongeveer 5 minuten tot een heel elastisch deeg. Maak een bol van het deeg en laat het ingepakt in plasticfolie ongeveer 1 tot 2 uur rusten op kamertemperatuur.
Stap 2:
Verdeel het deeg in 8 stukjes. Rol één voor één de bolletjes uit tot een ronde plak van ongeveer 50 cm. Gebruik maïzena om het aanrecht en het deeg te bestrooien zodat het deeg niet plakt. Bewaar het uitgerolde deeg onder plasticfolie.
Vulling
Stap 1:
Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de ui en knoflook ongeveer 2 minuten. Voeg de spinazie toe en laat slinken.
Stap 2:
Schep de spinazie meteen op een snijplank en laat het afkoelen. Hak de spinazie grof met een mes en voeg toe aan een kom. Hak de amandelen grof en voeg ook toe. Verkruimel de kaas. Breng de vulling op smaak met peper en zout.
Tussenlaag
Stap 1:
Klop het ei los met melk en olijfolie.
Afwerking
Stap 1:
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Stap 2:
Leg één rond vel filodeeg op het aanrecht. Verdeel een beetje van het ei-melkmengel met een lepel of een kwastje over het deeg en leg hierop dan een tweede vel filodeeg.
Stap 2:
Snijd (met een deegwieltje) het deeg in 8 punten. Leg op het brede gedeelte van elke driehoek één lepel vulling. Vouw de zijkanten van het deeg over de vulling en rol de börek op richting de punt van het deeg.
Stap 3:
Kluts de eidooier. Leg de opgerolde böreks op een bakplaat met bakpapier en bestrijk met eidooier. Strooi de sesamzaadjes erover. Bak de sigara börek 25 minuten in de oven.
Kijk iedere werkdag om 15:00 naar Rudolph's Bakery.
Meld je aan en praat mee