Hugo Kennis

Ingredienten

4
Personen

Spaghetti met worst en aubergine

  • 500 g verse worst
  • 50 g groene olijven
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 3 stuks aubergines
  • 300 g spaghetti
  • 1 plant basilicum
  • 4 takjes tijm
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 1 theelepel chilivlokken

Bereidingswijze

Totale tijd: 40 minuten
  1. Pel en snipper de ui en pers de knoflook. Snijd de aubergines en de tomaten in blokjes. Rits de tijm van de takjes en hak grof. Snijd de olijven in ringen. Rasp de Parmezaanse kaas. 

  2. Bereid de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. 

  3. Verhit een scheutje olijfolie in een grote hapjespan en fruit de knoflook en de ui. Knijp steeds een beetje vlees uit de worst en bak mee met de knoflook en de ui. Voeg na 8 minuten de tijm, de aubergine en de tomatenblokjes toe. Laat 20 minuten stoven. 

  4. Meng tot slot de spaghetti door de saus en voeg de olijven toe. 

  5. Verdeel de pasta over de borden en garneer met de chilivlokken, de basilicumblaadjes en de Parmezaanse kaas. 


Geef je waardering

262
Spaghetti met worst en aubergine
Spaghetti met worst en aubergine